fallback

Първо Subaru с предно предаване

Subaru отдавна си спечели място в сърцата на заклета група фенове, които си падат по рали спортовете или просто живеят на студени места с неравни терени, където често е заледено и мокро.

Тази марка обаче, винаги се водила за "нишов" производител, никога не е адресирала своите продукти към масова аудитория, защото всичките автомобили, произвеждани до сега винаги са имали предаване на движението към четирите колела. Сега дъщерната автомобилна компания на концерна Fuji Heavy Industry ще се опита да "хване окото" на средностатистическия купувач с модела Justy, който ще има само предно предаване. Трябва да се има предвид, че пазарът на субкомпактни автомобили е вероятно най-конкурентният сектор в тази индустрия. Конкурентите се състезават не само по технически характеристики на автомобилите, но и по тяхната цена. По тази причина се налага да отпадне системата AWD (4х4). Новият Justy е построен на платформата на Daihatsu Sirion, която предлага AWD като екстра. В Европа обаче, Justy ще се предлага само като автомобил с предно предаване. Тази стъпка ще бъде първата за Subaru в тази посока, но все пак става дума за сектор, доминиран от автомобили с предно предаване, така че рискът за японците едва ли е много голям. Има и причини за тревога – докато новият Mitsubishi Evo набира сила, феновата са доста разочаровани от новата Impreza. Така че засега поне във вечния двубой Evo срещу Impreza Mitsubishi излезе с едни гърди напред. Дали отказът от 4х4 в новата миникола на Subaru няма да се възприеме като още един индикатор за отдръпване от онова, което направи марката велика в очите на нейните фенове? Много от анализаторите виждат скучното влияние на големия акционер Toyota при взимането на това решение.
Тагове:
fallback
  • #4
    някой ( преди 16 години )
    Уважаемо издание, в миналото Субаро си имаха Джъсти с предно предаване. Не е новост. Отговор на VEN , какво ти пречат тези автомобили. Нали трябва като ги видиш да знаеш ,че са 4х4 и са спортни.Аз не съм съгласен да има Импреза 95 к.с !? Обида за марката, а новият модел за 2008 г. направо не ща да го коментирам. Прилича ми на Ситроен. Слухове твърдят,че Тойота са купили Субаро и може би те са виновни за тази визия. За мен тя е доста разочароваща, за разлика от новото ЕВО Х. Мисля , че Субаро ще загубят битката в следващите години в този тесен сегмент.
  • #3
    ven ( преди 16 години )
    Според мене трябва Субару да зарежат изцяло 4х4, да спрат да правятИмпреза, а STI задължително и да си изнесат производството с Индия, където да правят конкуренция на ТАТА и Марути. Да живее глобализацията!!!
  • #2
    WickedSixD ( преди 16 години )
    Абе кой е тоя *** дет е писал тая статия,какви "нишов" производител са Subaru!AWD задвижването покачва цената да,НО ТВА Е единственото му лошо нещо.Вече 4x4 се търси повече отколкото преди и тва е бъдещето!Какви ралита те гонят,AWD е предимство ВИНАГИ и навсякъде,мисля че не ми трябва да съм рали състезател за да имам нужда от 4x4 а!
  • #1
    majorsf ( преди 16 години )
    "феновата са доста разочаровани"...пийте по едно кафенце рано сутрин,за да не се излагате.Пак казвам не е въобще кой знае какво,но дразни.Все едно във вестниците да има правописни грешки във всяка статия-не върви нали?
fallback
Последни