fallback

Mitsubishi с неточни данни за разхода още от 1991 година

Скандалът се отнася само за пазара на Япония

Още от 1991 година Mitsubishi Motors Corp. използва метод за измерване на разхода на гориво, който се разминава със стандартите в Япония. Това съобщава Ройтес, базирайки се свои източници. Снимка: Ройтерс Според информацията средният разход на гориво при автомобилите на Mitsubishi е измерван по американските стандартни, а не по японските. Разликата е, че в САЩ се дава превес на потреблението на магистрала, докато в Япония е точно обратното - на потреблението в града, което при бензиновите и дизеловите коли е по-високо в сравнение с извънградското. Така за пазара на Япония компанията е давала по-ниски данни от реалните. От Mitsubishi признаха за неточните данни, но заявиха, че прилагат този метод от 2002 година насам. Властите в Япония вече са стартирали разследване, съобщава Блумбърг. Припомняме, че за скандалът около Mitsubishi се разпали миналата седмица, когато стана ясно, че при няколко компактни модела на марката за японския пазар е открито несъответствие в разхода. Измамата е ставала чрез неадекватно и непозволено налягане в гумите. Малко по-късно бе съобщено за още 10 модела с фалшифициран разход на гориво. Сред тях са флагманът Pajero, популярният Outlander и дори електричката i-MiEV. Разкритията се отразиха мигновено на производителя, който загуби 3,46 млрд. долара от пазарната си капитализация.

Тагове:
fallback
  • #11
    Анонимен ( преди 8 години )
    a Toshiba sa Carrier ;)
  • #10
    анонимен ( преди 8 години )
    Не знам ти как караш, но по Европа извън магистралите се кара точно така. Всички карат със 70-100 в зависимост от разрешената скорост, изпреварвания почти няма,дори и на тирове! Няма значение кой с какъв автомобил е...
  • #9
    drianov ( преди 8 години )
    Че те да са само те... Всички лъжат! Единствения разход който признавам е highway fuel consumption по американските стандарти EPA, макар че 2008-*** го поразвалиха. Общо взето ти казва ако излезнеш на магистрала и покараш със около 100-тина км/ч колко може да ти е разхода - нещо което всеки сам може да си провери, не като extra urban по NEDC в който пъплиш като мравка и правиш 2-3 ускорявания... аз не карам по NEDC, някой от вас кара ли по този цикъл?!?!
  • #8
    NPK ( преди 8 години )
    Като намесихме климите преди Fudjitsu e Toshiba :)
  • #7
    анонимен ( преди 8 години )
    Само климатиците им на тези стават за нещо, но и от тях има в пъти по добри. И там лъжат всъщност за енергийните класове
  • #6
    NPK ( преди 8 години )
    Наистина нека всеки да си кара каквото му е кеф и има възможност.Нито хората с ВАГ са *** и ***,нито тези избрали пежо, както и тези с японските коли.Който каквото харесал и имал нужда -купил.Ама синдрома Дошо тук е резко изявен.Един повреден у всяка манджа мерудия.За съжаление има последователи..
  • #5
    Анонимен ( преди 8 години )
    от 77ма имат неточни данни ша знаиш, пак тенденциозни партенки...
  • #4
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Zakkkriiiivaiii jaltite mar6i
  • #3
    Анун ( преди 8 години )
    Мале, и сега Душевня как ще спи..оказа се че и лимоните менте.Ми ся..каква житейска драма.. хаххаха
  • #2
    Японска мизерия ( преди 8 години )
    Айде гладници , под ножа
fallback
Последни