fallback

Ferrari ще покаже Dino в Женева

На автомобилния салон в Женева през пролетта на следващата година, Ferrari ще представи своя нов модел – компактното спортно купе Dino.

Както информира британското списание Car, серийното производство на купето ще започне през лятото на 2008, а Ferrari Dino ще бъде най-евтиният автомобил в моделния ред на Ferrari. Все още няма подробна информация за Dino, но се спекулира, че купето ще бъде произвеждано на една от платформите на Maserati и ще бъде с разположен отпред двигател, а предаването ще бъде към задните колела. Най-вероятно Ferrari Dino ще има сгъваем метален покрив, а двигателят предлаган с него ще бъде осем цилиндров с мощност между 400 и 450 к.с. Във Ferrari планират да произвеждат по около 4 000 купета Dino годишно, като за главната реализация разчитат на пазара в САЩ. Междувременно стана ясно, че още от 2009 г. Ferrari ще започне производството на двигатели с директно впръскване на горивото. Според информация от фирмата, първият автомобил който ще получи новия двигател ще бъде модернизирания Ferrari F430, на който ще се монтира осем цилиндров агрегат с директно впръскване на горивото. Използването на този тип двигател ще доведе до 10% увеличение на мощността и в същото време ще намали разхода на гориво. В тази област Ferrari сътрудничи с Bosch, откъдето вече са доставили подобно оборудване на Audi. След адаптирането на технологията за директно впръскване на горивото на осем цилиндровите двигатели, от Ferrari планират да я въведат и при своите 12-цилиндрови мотори, използвани сега при моделите 612 Scaglietti и 599 GTB Fiorano.
Тагове:
fallback
  • #3
    GoGo ( преди 16 години )
    Какво ти Ferrari тва си направо АЛФА 8С особено отзад си е същата :)) Ама си е добре да има едно такова евтино Ferrari, че да може и простолюдието като нас да си го позволи :))) някой ден на старо като му падне цената ха ха ха
  • #2
    Анонимен ( преди 16 години )
    kolko shte struva evtinoto ferari
  • #1
    Анонимен ( преди 16 години )
    това според мен трябва да дойде на цената на мазерати грантуризмо
fallback
Последни