fallback

Volkswagen е готова с ново семейство двигатели

Бензиновите и дизелови турбо мотори са с обем 1,5 литра

Volkswagen е готова с ново семейство двигатели, които съвсем скоро ще се появят при вече съществуващите модели на марките, влизащи в концерна. Това съобщава изданието Auto Express.Снимка: РойтерсМоторите са с 4 цилиндъра и работен обем от 1,5 литра, като покриват новите екологични изисквания, които ще влязат в сила в страните от ЕС в началото на 2020 г., сочи информацията. Новият бензинов агрегат ще замени досегашния 1,4-литров TSI, който се използва на Volkswagen Golf, Audi A3 и Skoda Octavia. Двигателят ще дебютира при фейслифта на Golf, който ще се появи до края на годината.Новият турбо дизел пък ще заеме мястото на сегашния двигател с обем 1,6 литра. Той ще се появи първо на обновеното Audi A3 през 2017 г., като засега не се предвижда да се поставя на VW Golf.Освен нов 1,5-литров бензинов мотор при фейслифта на Golf ще дебютира и 1,0-литров агрегат, развиващ 115 к.с. Той ще заеме мястото на сегашния 1,2 TSI. Става ясно още, че новите мотори имат сходна конструкция с настоящите, което ще улесни поставянето им в актуалните модели на концерна. Към момента обаче липсва информация за конкретни технически характеристики на новите агрегати. 

Тагове: volkswagen
fallback
  • #3
    Дошо ( преди 8 години )
    Прочети най-новото заглавие на Алуди Билд - Сивик отличник, Гоуф се дъни.Аз изпълзях и ти ще се скриеш.
  • #2
    Anon ( преди 8 години )
    Ooo Дошии изпълзя ли мама..*** стига с тая Хонда,света не почва и не свършва с Хонда.Айде бегом сега в час по физика да допрочетеш каква е разликата между моторите дадени в примера ти.Жокерче : Въртящ момент !Следващия път когато седнеш в ауто 1.9 тона и ти се струва че едвам се движи погледни под капака ако е"кухото" 1.6 значи нещо си разбрал.Айде марш да четеш !
  • #1
    Дошо ( преди 8 години )
    Те десетилетия наред не можаха да направят свестен двигател сега за няколко месеца видиш ли са направили.Новите им двигатели са като старите.Ненадеждни и замърсяващи десетки пъти повече от допустимите норми.На оня долу само да му кажа, че когато СОЦваген са правили 2.8 178к.с. HONDA са правели 1.6 185 к.с.Толкова за продуктивността им.
fallback
Последни