fallback

"Урал" създаде мотор за Дарт Вейдър

Возилото ще се предлага за 14 999 долара

Руската компания „Урал” представи специален мотоциклет с кош - Dark Force Limited Edition, подготвен по случай премиерата на новата серия от киносагата „Междузвездни войни”. Моторът ще бъде пуснат в ограничен тираж от 25 бройки.Машината е напълно черна, като в този цвят са боядисани дори силовия агрегат, елементите на изпускателната система с керамично покритие и фирмените емблеми. Мотоциклетът е получил и напълно светодиодни фарове.Моторът ще се предлага с играчка „лазерен меч”, който стана популярен именно от сериите на легендарната холивудска продукция. Тя ще бъде закрепена на лявата страна на возилото, за да може да бъде на разположение както на водача, така и на пътника в коша.Ural Dark Force, както е цялото име на мотоциклета, е оборудван с двуцилиндров двигател с обем 749 куб. см., развиващ 41 к.с. и 51 Нм въртящ момент. Двигателят е съчетан с механична скоростна кутия с 4 предни и една задна предавка. Както всички съвременни модели на „Урал” и този е получил амотрисьори Sachs и спирачни механизми Brembo. Возилото ще се предлага в САЩ от 1 декември, като стойността му е 14 999 щатски долара. То ще се сглобява в завода „Урал” в Свредловска област, където се произвеждат и другите модели на марката. Почти всички мотори на „Урал” се продават зад граница – най-вече в САЩ, Западна Европа, Австралия и Япония.Снимки: „Урал”

Тагове: ural dark force
fallback
  • #17
    karutsar ( преди 8 години )
    Да модела е много удачен но Решъните може и да не знаят но тук в България годината не е 1940 а е 2015г.
  • #16
    УЧИТЕЛЯ ( преди 8 години )
    BMW R71 от 1940 година...явно е много удачен модел, щом още се харчи...
  • #15
    karutsar ( преди 8 години )
    А за неразбиращите да уточним мотоциклета не се състои само от спирачки и амортисьори.
  • #14
    Анонимен ( преди 8 години )
    Амортисьори Sachs и спирачни механизми Brembo. Това стига, за да стане ясно на тези, които разбират от техника.
  • #13
    Анонимен ( преди 8 години )
    Урал е уникална машина с уникални качества. Малко хора знаят, но между задното колело на мотоциклета и това на коша има карданен вал, което го превръща в 3Х3 машина. Това е може би единственият мотоциклет в света, правен за дълбока кал и работещ без проблеми при екстремни условия и температури от +50 до -50. Урал има още много специални характеристики, информация за които всеки желаещ може да намери в нета. В САЩ много ги купуват и колекционират - основният им пазар е там.
  • #12
    Ime ( преди 8 години )
    Исках да си купя, но се отказах. 12-13 000 евра за мотор произвеждан със същите материали и технологии преди 60 години е прекалено. Мотора беше добър за времето си, много ми харесва като визия дори и днес, но си имаше проблеми и то достатъчно сериозни. Щях да съм щастлив да го купя в същият ласически вид, но изработен със съвременни материали и качество. А те го продават със същите проблеми на супер високи цени. Ко? Не!
  • #11
    Кольо Камиона ( преди 8 години )
    До Анонимен:Ха-ха-ха, още по добре е ушанките да пуснат кош с два мотора, единия като се счупи поне да се добереш до в къщи.
  • #10
    Кольо Камиона ( преди 8 години )
    Вече не карам, но когато карах най ме кефеше Хондата, на второ място Сузуки.
  • #9
    Achtung ( преди 8 години )
    Доше е много голям симпатяга. Освен от Онди взе да разбира и от танкове.
  • #8
    karutsar ( преди 8 години )
    Този мотоциклет е оният мотоциклет от втората световна война дето са го ползвали германците.Рашъните са направили съвсем елементарни козметична промяна на мотоциклет от 40-те години на миналият век и се хвалят през 2015г.Браво на рашъните изостанали са спрямо германската технология само с около 70г , а аз си мислех че са изостанали много повече.
fallback
Последни