fallback

Всъдеходната Lada XRay - вече и официално

Най-мощната версия на хечбека разполага със 123 к.с

Компанията АвтоВАЗ показа официално всъдеходния хечбек Lada XRay. Серийното производство на модела стартира на 15 декември в Толиати, а стартът на продажбите е планиран за февруари 2016 г.В основата на автомобила е платформата B0, на която са построени Renault Sandero Stepway и Renault Logan. В проектирането на модела са участвали инженери от алианса Renault-Nissan и от Волжския автомобилен завод. Според представители на АвтоВАЗ в конструкцията на Lada XRay има над 500 оригинални детайла, създадени специално за нея.Габаритите на модела да дължина от 4164 мм, широчина - 1764 мм и височина - 1570 мм. Разстоянието между двете оси е 2592 мм. Багажникът има вместимост от 376 литра, като при свалени седалки този обем се увеличава до 1382 литра.Автомобилът ще бъде оборудван с два бензинови двигателя с обем 1,6 литра, развиващи 106 и 114 к.с., както и с 1,8-литров, също бензинов, чиято мощност е 123 к.с. Трите мотора могат да бъдат съчетани с механични скоростни кутии с 5 и 6 предавки, както и с роботизирана трансмисия. Най-мощната версия ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 10,2 секунди, тази със 114 к.с - за 10,3 секунди, а тази със 106 к.с. - за 11,9 секунди.В оборудването на хечбека е включена система ABS, система ESP, въздушни възглавници, фарове срещу мъгла, подгряване на предните седалки и предни електрически стъкла. Ще се предлагат още датчик, показващ налягането в гумите, камера за заден ход, както и информационно-развлекателен комплекс с 8-инчов дисплей.Цените на Lada XRay ще станат ясни при старта на продажбите, като се очаква базовата версия да стартира от малко над 10 000 долара.Снимки: АвтоВАЗ

Тагове: lada x ray
fallback
  • #27
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ще си я карат руснаците, че и тук-таме из Европа ще се вижда по някоя. Не мисля, че е замислена да завладява целия европейски пазар, но от Рено са си направили сметката :)Изглежда прилично.
  • #26
    Луцифер ( преди 8 години )
    На всички световни производители акциите са спаднали с по около 40% след тази смръзваща новина! Очаква се годишно производство по голямо от 12 000 000 (12 милиона) бройки и от сега е ясно, че производството ще трябва да се увеличи многократно. Заявките са огромни! Мерцедес, БМВе, Тойота и всички американски производители ще фалират в рамките на 3 - 4 месеца.
  • #25
    Смерть России ( преди 8 години )
    Руснаците не ги мислете! Всички по-големи автопроизводители имат заводи там.Всички по-големи автопроизводители се изнесоха от Русия.Не са копирали модела, изцяло техен дизайн си е!Дизайна е изцяло на чуждестранни дизайнери.Руските некадърници не да направят, не могат да нарисуват кола.СМЕРТЬ РОССИИ!!!
  • #24
    России ( преди 8 години )
    Руски ***
  • #23
    Бо ( преди 8 години )
    АБЕ ДЪРВЕНИЧКА СИ Е ...ЗДНИЦАТА Е МАЛКО ПО СИМПАТИЧНА...ЯСНО ЧЕ НИТОВЕТЕ МОЖЕ ДА СА РУСКИ А ДРУГОТО НАДАЛИ....НАЛИ НЕ Е ГАУБИЦА ВСЕ ПАК...РУСНАЦИТЕ МНОГО ЗАКЪСНЯХА ...НО НАДАЛИ НЯКОЙ БИ ПРЕДПОЧЕЛ ТОВА РУСКО НЕДОРАЗУМЕНИЕ ДОРИ ПРЕД НЯКОЯ ДАЧИЯ...
  • #22
    Алекс ( преди 8 години )
    Стига сте писали глупости. За цената си автомобилът е супер.Който иска повече да си купи самолет.
  • #21
    ха-ха ( преди 8 години )
    Няма какво да заблуждаваш хората ,че това дърво е качествено и добро,ако беше така ,улиците в Цяла Европа щяха да са пълни с Лади,рендета и Дачия.
  • #20
    ... ( преди 8 години )
    Ама то толкова заблуден и злобен народец сме, чак ме е срам!
  • #19
    KLASIKA ( преди 8 години )
    до опсАма разбира се ,че е Дачия !Само,че Дачията е с техника на Рено и шаси на Нисан !!!Страхотна проверена техника!Това е Дачия ,но със страхотен дизайн! Евала!А знаеш ли ,че единствената чуждоезична кола в Германия която е на първо място по продажби и най-малко ремонти е Дачия !!!Така,че Лада е Дачия,но за Бога няма нищо общо и Аурата на излъчване е страхотна!
  • #18
    опс ( преди 8 години )
    Ясно е ,че оризарчетата цъкат яко минуси,защо бе оризарчета сте толкова заблудени овчици,това е пародия на кола,с предница ишаси на дачия,е нема да дам 10 000 доларес за този кютук.
fallback
Последни