fallback

Maserati го закъсна сериозно

Компанията спира производство заради слабия интерес към нейните модели

Италианската марка Maserati обяви, че спира временно производството на автомобили. Причината е слабият интерес към нейните модели. Интересът към моделите на Maserati спадна рязко през втората половина на годината. Снимка: РойтерсПред септември компанията бе принудена да прибегне до същите действия, като тогава паузата бе около седмица. Толкова ще почиват работниците и в началото на ноември, като ще бъдат изпратени в принудителен отпуск.От Maserati гарантират, че ще изпълнят получените от клиентите си поръчки за производство и доставка на нови автомобили. Интересът към моделите на италианците спадна рязко през втората половина на годината, най-вече на пазара в Китай. Намалението е с 13%, като доведе до спад на оперативната печалба с 43 млн. евро.Паузата в производството ще бъде използвана за модернизиране на поточните линии в завода в Италия, на които ще се сглобява новият кросовър на производителя - Levante. Преоборудването на предприятието трябва да завърши в края на февруари, след което ще стартира производство на първия SUV в историята на марката. 

Тагове:
fallback
  • #14
    бавареца ( преди 8 години )
    пак да ви кажа - проблема на тая кола е високата цена. И то сравнена с поршета, бентлита, джагуари, М6-ци и разни АМГ-та. нито е най-красив, нито с най-добра техника НО винаги може да направиш по-добър изобр при другите марки. дори и да си гъзар, освен ако не си от най-тъпите гъзари. това е.
  • #13
    пича ( преди 8 години )
    Тоя пък - що да не се бута Бенц при порше и бентли? Я покарай малко и тогава говори...
  • #12
    razgradski pop ( преди 8 години )
    всичко до което се докосне Фиат, започва да гние...Ланчия, Алфа Ромео, Мазерати, Крайслер, та дори самият Фиат..само Ферари успява да се задържи на повърхността...
  • #11
    пица, спагети ( преди 8 години )
    инженерна!
  • #10
    пица, спагети ( преди 8 години )
    не се купува, щото е дума на италианската инжинерна мисъл.. /малии/ освен за фукане за друго не става. Както казваха в топ гиър правиш най-страхотните 10 обиколки в живота си на пистата - после сервиз.
  • #9
    Анонимен ( преди 8 години )
    Странно, в началото на годината ги счупваха от поръчки и даже не им стигаха производствените мощности. Може да е временно, но определено новите мазератита си заслужават всеки цент.
  • #8
    Дошо ( преди 8 години )
    Много жалко ! :-(*** народ.Масерати не е просто автомобил а произведение на изкуството.Аз лично съм много разочарован от тази новина!
  • #7
    Анонимен ( преди 8 години )
    Пич само не бутай и мерцедес при Бентли , Порше , Ролс и прочие :)
  • #6
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да бе, за Мерцедеси, Бентлита, Ферарита и Поршета дават и повече пари, ама за Мазерати цените ги спират баровците... Просто в Китай са спрели да ги купуват, хората са ви го написали.
  • #5
    Анонимен ( преди 8 години )
    Този който е отишъл да си взима Мазерати едва ли го вълнуват цените а този който си взима Дачия например ще го вълнува кое колко е и колко ще плати. Мазерати няма да се купува от бедни хора а от богаташи :)
fallback
Последни