fallback

Следващото Audi Q5 – еволюция, а не революция

Заснеха прототип на модела по време на изпитания

Снимки на следващото поколение на Audi Q5 бяха публикувани от изданието Worldcarfans. Тестовете на кросовъра са на финалната права, като премиерата му трябва да се състои на автосалона в Детройт през януари догодина.От фотографиите става ясно, че в компанията са решили да не променят радикално външния вид на модела си. Очакваше се кросовърът да има различна външност, след като в Audi назначиха нов главен дизайнер – Марк Лихте. Явно обаче в компанията ще заложат на сериозни промени във външния вид едва при новото A8, което също трябва да се появи догодина.Що се касае до бъдещото Q5, то е в стила на новото Q7. Моделът ще превъзхожда като размери своя предшественик, чиято дължина е 4629 мм, а разстоянието между двете оси – 2807 мм. Така в Audi следват тенденцията, наложена от Mercedes-Benz, чийто GLC е по-голям от предшественика си GLK.Втората генерация на Q5 използва същата платформа MLB, която е в основата на Audi A4, Q7 и на луксозния кросовър Bentley Bentayga. Благодарение на олекотените материали в нея теглото на модела ще бъде намалено с около 100 кг. в сравнение с предишното поколение.В гамата мотори ще влюзат бензинови агрегати с обем 1,4 и 2,0 литра, като сред тях ще бъде свръхикономичен 2.0 TFSI, работещ по цикъла на Милер. Ще има и 2,0 и 3,0-литрови турбо-дизели, също взаимствани от новото Audi A4. Очаква се и версия SQ5, която ще се предлага както с бензинов, така и дизелов мотор. Нейната мощност ще бъде около 400 к.с.Салонът на кросовъра също ще бъде взаимстван от A4, като в него ще попадне голям дисплей – с диагонал 12,3 инча, който в Audi наричат „виртуален кокпит”. Отделно ще бъде интегриран и таблет със система MMI.Снимки: Worldcarfans 

Тагове: audi q5
fallback
  • #31
    бавареца ( преди 8 години )
    а пък Нев-чо по долу доста глупости е написал. по добре да не си слага сам плюсове, че ще изкара глупаците тука повече отколкото си мисля
  • #30
    бавареца ( преди 8 години )
    а отделно, че тоя цикъл има специфични изисквания за да върши работа - Мазда го ползваха, но май напоследък не особено. така че по леко вурстовете .
  • #29
    бавареца ( преди 8 години )
    някой спомена че Милър Цикъла е = Аткинсън, но за турбо мотори. Буквално казано това не е така. само че японците започнаха да прилагат (и не само те) един такъв Милър цикъл за атмосферни мотори и го нарекоха Аткинсън, но то е модифициран Аткинсън и всъщност е по-близо до Милър.
  • #28
    бавареца ( преди 8 години )
    малко ще е трудно да се задържи изпускателния клапан отворен когато буталото е горе - ще се удари в клапана. Милър цикъла принципно задържа всмукателния по дълго - и част от въздуха се връща обратно. или се затваря по рано. и понеже Милър не е японско име - не ми говорете моля как европейците трябвало да гледат от японците. дрън дрън
  • #27
    Дошо ( преди 8 години )
    САЩ трябва да забранят продажбата на продукти на СОЦваген на тяхна територия.
  • #26
    до: Щирлиц ( преди 8 години )
    Марш в училище да учиш български! Ако си го пропуснал този урок, потърси в мрежата! Сигурно ще намериш нещо, което да ти покаже, колко си неграмотен! И когато, друг път вземеш пак да се правиш на много грамотен, поне си оправяй собствените грешки в мненията, че изглеждаш не само глупав, но и прекалено нагъл!
  • #25
    Анонимен ( преди 8 години )
    ..."което намаля горивото"...Такова животно нЕма.Единствено правилната дума е "намалява"!"Щирлиц, има нещо като съгласуване по подлог в изречението, така че би трябвало да напишеш "ЕдинственАТА правилна дума..."
  • #24
    Анонимен ( преди 8 години )
    "революциите!"US Counter-Terrorism Officials Ask Toyota How Come ISIS Has so Many of Their Trucks"Правилния въпрос тук е не "How Come...?", а "Why...?":)
  • #23
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да, туарегът има блокаж и демултипликато, той има качества за офроуд, но тигуанът например няма нищо. На малките SUV-та могат поне един lock да слагат, който да заключва задвижването в 50:50 режим. Повечето мъници имат такъв режим, но аудитата дори това нямат.
  • #22
    Нев ( преди 8 години )
    "@Нев - т.е. горе долу в правилната посока разсъждавам?"Да, поне според мен доколкото съм запознат с технолигията. Между другото ефекта на Милер се използва много преди Тойота да го внедри в техните двигатели в някой двигатели в елктрически централи и кораби.
fallback
Последни