fallback

Nissan Patrol записа два рекорда на Гинес

Всъдеходът буквално прелетя 100-метрова дюна и изтегли огромен самолет

Всъдеходът Nissan Patrol записа две постижения, които му осигуриха място в Книгата на рекордите Гинес. Така той затвърди статута си на един от най-сериозните всъдеходи, особено при тежки условия, каквито предлагат арабските пустини.Едното постижение е за най-бързо изкачване на пясъчна дюна с дължина 100 м. То бе регистрирано в долината Вади Рам в Йордания, където управляваният от инструктор по офроуд-шофиране буквално „прелетя” през отсечката и записа време от 4,9 секунди.Преди да потегли към пустинята, всъдеходът записа и друг рекорд. На летището Шарджа в Саудитска Арабия машината успя да изтегли на 50 метра пълен с гориво транспортен самолет с тегло 170,9 тона. Това е с 15 тона повече от предишното най-добро постижение.„Първият Nissan Patrol пристига в Близкия Изток и по-специално в Кувейт още през 1956 г. и бързо става емблематичен за този регион. Повечето клиенти остават напълно лоялни към тази машина и резултатите ни непрекъснато го доказват”, похвали се мениджърът на Nissan за региона Самир Шефран.Въпреки легендарния статут на всъдехода догодина той ще бъде пенсиониран. В Nissan не планират ново, седмо поколение на Patrol, а вместо това ще пуснат 7-местна високопроходима версия на пикапа NP300 Navara.Снимки: Nissan 

Тагове: nissan patrol
fallback
  • #8
    Ime ( преди 8 години )
    А доколкото знам има и еин българин, който в последствие тегли самолет 195 тона...
  • #7
    Ime ( преди 8 години )
    "Канадецът Кевин Фаст тегли CC-177 Globemaster III, тежащ 188.83 тона цели 8.8 метра. Рекордът бе поставен на 17 септември 2009 г."
  • #6
    Анонимен ( преди 8 години )
    Вярвам на Аутобилд, не на набутал се секъндхендер от Кочариново.
  • #5
    Нисанчо ( преди 8 години )
    Тези постижения не ме очудват, нормално е за Патрул-а.
  • #4
    Анонимен ( преди 8 години )
    Май не сте виждали последния патрул. Карах такъв нов служебен в Кувейт. Нама по луксозен и технологично напреднал джип в света в момента. Единствения недостатък за Европа е че гори 35 литра на 100 км. В Кувейт това не е проблем защото бензина е 30 стотинки на литър.
  • #3
    do 1: ( преди 8 години )
    "Типично по японски." !!!!!ти имал ли си някога Японска кола, или "знанията" ти се базират на препрочитане на хейтърски коментари като твоя?
  • #2
    Анонимен ( преди 8 години )
    Забрави за слабите спирачки. Те първи изненадали редакторите на АБ.
  • #1
    Анонимен ( преди 8 години )
    В АутоБилд написаха, че в Европа този модел е известен бързо износващите се съединители, слабите полуоски, капризни дизели, крайно евтин салон и слаба антикорозионна защита. Типично по японски.
fallback
Последни