IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota пуска малък кросовър догодина

Моделът ще бъде в стила на концепта C-HR

Toyota пуска малък кросовър догодина

Toyota ще пусне напълно нов кросовър, който ще се разположи под RAV4 в моделната гама на производителя. Автомобилът трябва да бъде представен още през 2016 г., като това вероятно ще стане още на автосалона в Женева през март, твърди Aitomotive News.

Моделът ще бъде изграден на новата платформа на японците – NGA, която представлява аналог на MQB на Volkswagen. По молба на шефа на Toyota – Акио Тойода, дизайнът на кросовъра ще бъде по-агресивен от този на настоящите модели, като ще се приближава максимално до стила на концерта C-HR, показан през 2013 г.

Едно от основните предимства на новата архитектура е възможността за конструирането на по-просторен салон. Така кросовърът на Toyota ще предлага същото вътрешно пространство като Nissan Qasqhai, въпреки че ще бъде с по-малки размери от него, сочи информацията.

Засега няма яснота около силовите агрегати, на които ще разчита новият кросовър. Според някои информации обаче той ще получи името Auris Cross, което означава, че ще получи част от двигателите на хечбека със същото име.

Снимки: Toyota

Тагове: toyota c-hr
0 от 500
  • #3
    9 rate up comment 2 rate down comment
    дразнител ( преди 8 години )
    Действително е голям дразнител. Особено JUKE NISMO RS не само дразни, но и наказва разни спортисти.
  • #2
    15 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тойота в момента са от малкото фирми залагащи и налагащи футуристичен, смел, разчупен дизайн. Евала за което. Но дали класическия дизайн ще надделее над новата мода предстои да разберем. Мисля, че поне при малките Сув разчупения дизайн е много симпатичен - стил Нисат Жук и това от снимката също. Все пак достаот тези автомобили са предназначени за нежната половина на човечеството, а те определено избират по външен вид.
  • #1
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Крайно време беше да изкарат нещо по-малко от РАВ4, което да става за из града, както и да излезеш на разходка из планините и ски глокортите.Много се надявам да има хибридна версия, както при Аурис. Ако има хибрид е много вероятно да си купя такава.