fallback

Lexus подготвя нов спортен модел

Специална версия на купето SC ще замени суперколата LFA

Японската луксозна марка Lexus не се е отказала от плановете си за пускането на нов спортен модел. Според изданието Automobile мястото на суперколата LFA в гамата на производителя ще бъде заето от „напомпана” версия на бъдещото купе Lexus SC.Новият модел ще бъде изграден по мотивите на концептуалния Lexus LF-LC (на снимката). Той обаче ще бъде по-различен от LFA, тъй като ще представлява луксозно купе, а не типична суперкола. Въпреки това силовият му агрегат се очаква да бъде доста впечатляващ и да му позволи да се конкурира с най-сериозните играчи в сегмента.Автомобилът ще получи името Lexus SC-F, като ще разчита на 8-цилиндров двигател с две турбини и мощност от над 600 к.с. Естествено, цената на подобно возило също ще бъде впечатляваща, като се очаква тя да премине психологическата бариера от 100 000 щатски долара.Не се изключва възможността моделът да бъде оборудван и с хибриден силов агрегат. Дали това ще стане, ще разберем в началото на следващата година, когато автомобилът трябва да дебютира пред публика.Снимка: Lexus 

Тагове: lexus sc
fallback
  • #11
    Анонимен ( преди 8 години )
    24 часа на Лъо Ман е едно от всичките състезания за издръжливост.Нарича се серии за издръжливост.
  • #10
    тРоше ( преди 8 години )
    ГТР Нисмо съвсем заводски е по-бърз, и то много по-бърз от порше Турбо SNissan GT-R Nismo 7:08.68 Porsche 911 Turbo S 7:26.00
  • #9
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тойота е шампион в сериите за издръжливост - във всички състезания общо. Не се заяждай с хората,а гледай фактите. Ауди номер 2, Тойота Номер 1. Толкова е просто и ясно. А в класациите за здравина ситуацията е още по-интересна - Отново Тойота Номер 1, Ауди средняк, дали ауди,опел или шкода,дачия все тая.
  • #8
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    "ще ти дам една камара клипове с Нисани GTR по 1000,1500 и 2000к.с."Така е градски ...Като напомпат житиера на 1500-2000 к.с. става...за 400 метра и за 1 миля.А като го пуснат на 24 часа Нюрбургринг остава на 9 обиколки зад Аудито,нали.ЛФА пък се влачи на 14 кръга зад немската каска.За Ле Ман да ти напомням ли?Там единствения оцелял житиер не се класира,защото за 24 часа не можа да покрие 70% от дистанцията на победителя.
  • #7
    Анонимен ( преди 8 години )
    AUDI RS7 - със заводска трансмисия и задвижване проектирани да издържат на тунинг издържа до 1000к.с. NISSAN GTR - със заводска трансмисия и задвижване проектирани да издържат до 700к.с.Не се чудете защо немските каски струват толкова, защото качеството струва пари.
  • #6
    Анонимен ( преди 8 години )
    LFA Nurburgring - 7:14
  • #5
    :) ( преди 8 години )
    Японците имат уникален дизайн различаващ ги от другите. Страхотен автомобил ще е но няма да е по джоба на всеки.
  • #4
    традиция! ( преди 8 години )
    Няма как тази лъскава Тойота да е спортн,но задължително ще е грозна!С голям комарник отпред!
  • #3
    Анонимен ( преди 8 години )
    Поредната грозотия от тойота.
  • #2
    Рудолф ( преди 8 години )
    Типичният японски таралясник - грозен и същевременно обречен срещу нас европейците.
fallback
Последни