fallback

Honda патентова наследника на S2000

Спортното купе ще има хибриден агрегат с поне 300 к.с.

Патентни изображения на новия спортен автомобил на Honda бяха публикувани от интернет изданието Auto Visie. Името на купето не е известно, но се очаква то да бъде представено като концептуален модел на някое от предстоящите големи изложения.Дизайнът на машината до голяма степен напомня този на NSX, което кара експертите да вярват, че в случая става дума за наследник на Honda S2000. Автомобилът ще получи голям дифузьор и камери вместо огледала.Очаква се заместникът на S2000 да разчита на хибридно задвижване и на редица модерни технологии. В основата на агрегата ще бъде бензинов турбо-двигател с 4 цилиндъра, който ще работи в комбинация с два електромотора. Моделът ще бъде оборудван и със система за задвижване на четирите колела.Бензиновият двигател с обем 2,0 литра ще бъде взет от Civic Type-R, но мощността му ще бъде намалена. Не се изключва възможността и за използването на напълно нов 1,5-литров двигател, собствена разработка. Във всички случаи мощността на хибридния агрегат ще надмине 300 к.с.За бъдещия модел на Honda се предвижда и нова високотехнологична трансмисия. Това ще бъде автоматична скоростна кутия с два съединителя, разполагаща със 7 предавки, твърди изданието.Снимки: Auto Visie 

Тагове: honda s2000
fallback
  • #6
    Анонимен ( преди 9 години )
    А, чакайте малко, те Алуди не са чували за хибриди още.Объркал съм се.Обаче, че са взаимствали идеята колата да има 4 колела си е очевадно!
  • #5
    Анонимен ( преди 9 години )
    Сигурен съм, че освен дизайна японците са откраднали и хибридната система на AUDI
  • #4
    Анонимен ( преди 9 години )
    xaxaxaaxxa novoto R8? :D
  • #3
    Анонимен ( преди 9 години )
    Дано излезе по-скоро та да паднат цените на стария модел, че съм му хвърлил око обаче 20000 за кола 2002-3 година ми се виждат доста.
  • #2
    dghgf ( преди 9 години )
    Tova preliche mnogo na audi r8
  • #1
    kolxo ( преди 9 години )
    и нека срането по хонда да започне.... СЕГА ! Казах !
fallback
Последни