fallback

VW Group подготвя няколко отговора на Ford EcoSport

Германците пускат субкомпактни кросовъри под марките Skoda, Audi, Volkswagen и Seat

Моделната гама на концерна Volkswagen Group ще се попълни наведнъж с няколко субкомпактни кросовъра, като сред тях ще бъде и очакваната Skoda Polar. Този модел е готвен като основен конкурент на достъпния като цена Ford EcoSport, който ще излезе на пазарите в Европа догодина.Volkswagen TaigunЗа предстоящото пускане на няколко субкомпактни машини от този клас стана ясно преди дни, когато Volkswagen Group официално обяви намеренията си за следващите 5 години. Тогава германците разкриха, че за модернизация на моделната гама ще бъдат инвестирани повече от 41 млрд. евро. Общата сума, която концернът ще похарчи за развитието си през този период, е 85.6 млрд. евро.Според Focus.de най-големият производител планира пускането на няколко субкомпактни кросовъра, които ще бъдат изградени на платформата А0. Първият от тях е именно Polar, който ще използва агрегатите на новото поколение на Skoda Fabia, а дължината му няма да превишава 4 метра.Skoda FabiaМоделът на чехите ще се появи през 2016 г., като дотогава ще трябва да излязат и новите Volkswagen Taigun и Audi Q1. Те ще се предлагат с 3- и 4-цилиндрови бензинови и дизелови агрегати, както и със задвижване на предната ос. За модела на Audi ще бъда достъпна като опция системата quattro, като той ще излезе и в две „горещи“ версии – SQ1 TDI с 2.0-литров дизел, развиващ 231 к.с и 500 Нм, и SQ1 TFSI с 2.0-литров бензинов мотор с мощност 300 к.с. и 380 Нм. Цената на Audi Q1 ще бъде около 25 000 евро.Audi Q1Сред новостите на VW Group ще бъде и миниатюрен кросовър на SEAT, чиято премиера е насрочена за 2018 г. Испанецът също е готвен за конкурент на Ford EcoSport.Снимки: Volkswagen 

 

 

 

 

fallback
  • #11
    Анонимен ( преди 9 години )
    Шкодите защо не са евтини? Нали идеята на шкода е евтина кола? Една дачиа е два пъти по евтина и два пъти по здрава! За кво ми е шкода?
  • #10
    ...до Галошо! ( преди 9 години )
    А Тъпоъа тъпият ъгъл. И продължават да го произвеждат и изтеглят за ремонт после...
  • #9
    ...до Галошо! ( преди 9 години )
    Спокойно хейтърче. Нека копират.Тъпота нали вадят невероятни дизайни и всякакви причудливи форми, радвай им се и стискай пъпки!
  • #8
    До майсторчето... ( преди 9 години )
    Пак нищо не си разбрал! Казах ти че трябва да преспиш! ;)Ама така е, като си непълнолетен и необразован хейтър, дето още мама и тате го хрантутят!
  • #7
    До майсторчето... ( преди 9 години )
    Да си жив и здрав, че акъл за друго освен за смяна на тампони няма да ти дойде!Пример:При 1000000 автомобила на VW груп в София, и 1% повреди месечно, са 10000автомобила. Ако ги разделим на 1000 сервиза, прави 10 коли месечно на сервиз да си храните децата.При 50000 Тъпоти, и 1% повреди, прави 500 коли месечно, което за 1000 сервиза е 1 кола за 2 месеца. Това симилира ли го, или ти трябва да преспиш!Не че едните се чупят повече, просто другите грозни *** по-малко се карат!
  • #6
    me ( преди 9 години )
    На първата снимка в статията - WV Duster.За справка http://img3.aeplcdn.com/ec/9758/img/m/Renault-Duster-Side-view-15058_l.jpg
  • #5
    Анонимен ( преди 9 години )
    Щайгуна кърти миФки, *** грозилището!
  • #4
    Анонимен ( преди 9 години )
    Искате да кажете, че 2,0 и 2,5 тди не са трошливи .... :) Пичове, вземете се в ръце, интересувайте малко повече. За вас ФВ и ла*но да представят- вие пак ще го одобрите и ще раказвате колко великолепно мирише.
  • #3
    Анонимен ( преди 9 години )
    E61 е най грозното комби на BMW!Дано да не е и с N47 двигателя,че ще береш ядове с веригата!Айде върви изкарай някой лев...
  • #2
    Анонимен ( преди 9 години )
    Както казват британците, евала!
fallback
Последни