fallback

Ford възражда легендата GT

Моделът ще се появи 50 години след първата си победа в „Льо Ман“

Концернът Ford ще пусне нова суперкола, която ще се превърне в идеологически приемник на модела GT. Тя ще излезе на пазара през 2016 г., когато се навършва точно половин век от първата победа на GT40 в сериите „Льо Ман“, съобщава изданието Motor Trend.Ford GT от 2005 г. Снимка: FordFord GT40 печели „24 часа на Льо Ман“ в четири поредни години – от 1966 до 1969 г., като това е най-успешният състезателен модел в историята на американската промишленост. Според информацията новият автомобил ще има и състезателна версия, която ще вземе участие в легендарното състезание и ще се бори с автомобили като Chevrolet Corvette, Ferrari F458 и Porsche 911.Новият Ford GT ще бъде със средно разположение на двигателя. За пистовия модел вариант е поставянето на 5.8-литров V8 мотор от една от модификациите Mustang 500, който ще бъде оборудван с компресор и това ще позволи мощността му да нарастне до 680 к.с.Проблемът на този агрегат е, че бе спрян от производство през миналата година. Затова в компанията могат да се спрат на друг мотор – създадения за болидите от клас Daytona Prototype, участващи в сериите Tudor, двигател. Това е 3.5-литров V6 с две турбини от семейството EcoBoost, развиващ 600 к.с.Този мотор най-вероятно ще бъде поставен именно на прототипа за „Льо Ман“, докато гражданската версия ще получи 5.2-литров V8, който също се предлага на една от версиите на Mustang. Агрегатът достига 625 к.с. и 680 Нм въртящ момент.Бъдещият модел на Ford ще се появи пред публика на автосалона в Детройт през януари. А продажбите му ще стартират 12 месеца по-късно. 

Тагове: ford gt40 ford gt
fallback
  • #5
    samo_vw ( преди 9 години )
    kupi si ford da si gord.I motophoe da e tvoe :D !
  • #4
    Хенри - Бай Форд ( преди 9 години )
    Легенда!
  • #3
    thebrainless ( преди 9 години )
    Te и в този вид да я пуснат, ще е напълно достатъчно.
  • #2
    Анонимен ( преди 9 години )
    ако се съди по топ гиър не е много приложим в ежедневни условия (то е ясно че те са се гаврили малко повече отколкото заслужава)но и не е като да се кара ежедневно такава кола
  • #1
    Анонимен ( преди 9 години )
    По известен като убиеца на ферари ;)Уникален автомобил...жалко че е в мн малко бройки и всичките струват безбожно много пари...и гори 70 на 100 :))))
fallback
Последни