fallback

Lexus RC F излиза и като седан

Японците подготвят F версия и на по-големия GS

Купето RC F. Снимка: LexusКомпанията Lexus подготвя два нови модела, които трябва да си съперничат с „напомпаните“ германски седани, съобщава Autocar. Първият е GS, който ще получи допълнителна мощност, както и буква F към името си. А вторият ще е версия с 4 врати на показаното по-рано тази година купе RC F. И двата нови модела ще разчитат на един и същ мотор, познат от RC F. Това е 5.0-литров атмосферен V8, който обаче ще се предлага в различна версия за двете машини.При по-големия седан GS F мощността на агрегата ще бъде увеличена от 477 до 510 к.с., докато при бъдещия седан RC F характеристиките му няма да бъдат променяни. Предвижда се „напомпаната“ версия на Lexus GS да се конкурира с BMW M5 и Mercedes-Benz E63 AMG, като ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.5 секунди. Машината ще разполага с адаптивно шасито, предлагащо 4 режима на работа.Четиривратият RC F от своя страна трябва да замени в гамата на Lexus седана IS F, като ще си съперничи с новото BMW M3 и бъдещия Mercedes C63 AMG. На по-късен етап японците предвиждат и пускането на открита версия на модела, която да конкурира новото BMW M4 Cabrio.И двата нови автомобила на Lexus трябва да се появят на пазара през 2016 г. Засега няма яснота за цените им, но според неофициални информации GS F ще струва около 100 000 щатски долара. 

Тагове: lexus gs lexus rc
fallback
  • #14
    Анонимен ( преди 9 години )
    този дето бърза да слага минуси да влезе в форума на лексъс и да прочетете как 2 литра 177коня дизел гори средно 9..
  • #13
    Анонимен ( преди 9 години )
    изнесен-изнежен
  • #12
    Анонимен ( преди 9 години )
    Исках да си купя ис220д , влязох в форума и прочетох колко гори и колко е изнесен към нафтата и се отказах набързо.Този 5 литров мотор могат да го продават само в Америка. В Европа няма кой да се върже.Много горят тези Лексуси,хубави са но много горят.
  • #11
    Анонимен ( преди 9 години )
    Не ме интересува, какво са вадели японците преди 20г. Аз просто, отговорих на изумлението ти: Някой забеляза ли, че става въпрос за АТМОСФЕРЕН мотор? Браво! Ето така се прави. Имах предвид, че това не е нищо впечатляващо и извъземно и отдавна е правено.
  • #10
    Анонимен ( преди 9 години )
    Факта, че искат да конглокират някой с тази кола, а не я правят заради идеята й, означава, че имат големи комплекси!
  • #9
    Анонимен ( преди 9 години )
    Я първо виж японците от преди повече от 20 г. какви двигатели са вадели! От атмосферни двигатели да вадят най-много коне го знаят те най-добре. Чети и тогава пиши!
  • #8
    Анонимен ( преди 9 години )
    Факта, че искат да конглокират някой с тази кола, а не я правят заради идеята й, означава, че има нещо по-добро out there. В случая са посочени и главните заподозрени, М3, М4, С63, Е63... Какво ново ще измислят за да откраднат клиентите от тези ДОКАЗАНИ автомобили? Атмосферен двигател? Едва ли ще помогне. Успех все пак, изглежда добре Тойотката.
  • #7
    Анонимен ( преди 9 години )
    Е какво като е атмосверен двигател? Старото М5 преди от преди10 годиди бе 507к.с. с атмосферен двигател.
  • #6
    Анонимен ( преди 9 години )
    trb, я пак хубаво си помисли дали е атмосферен двигателя за който пишеш!
  • #5
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ти първо ги изкарай и тогава викай: Не, мерси!!
fallback
Последни