fallback

Smart ForTwo и Mercedes S-Class в челна среща

Daimler демонстрира пасивната безопасност на най-малката си кола (Видео)

Може ли компактен градски автомобил да бъде сигурен колкото луксозна лимузина от най-висок клас? На този въпрос отговаря германският концерн Daimler, който проведе краш-тест между най-малката и най-голямата си кола.  От едната страна е представеният през миналата седмица Smart ForTwo, а от другата - новото поколение Mercedes S-Class. Челният сблъсък се осъществява със скорост 50 км/час, като покритието на предните части на автомобилите е 50%. Резултатът от изпитанието определено изненадва. Двуместният автомобил се представя повече от добре, като дори вратите му се отварят с лекота, което е знак, че пътническата клетка е останала невредима. Мъникът разполага със специални деформируеми зони, които абсорбират силата на удара, за да намалят пораженията върху пасажерите в колата. Новият Smart ForTwo все още не е преминал през краш-тестовете на Euro NCAP, но през 2007 година старото му поколение заслужи достойните за този клас четири звездички. "Новият Smart ForTwo е създаден по същите високи стандарти, които са заложени и в новите S- и C-Class. Той отговаря на най-високите изисквания за безопасност, като в някои отношения дори ги надхвърля значително", сочи официалната информация от Daimler. Представеният през миналата седмица двуместен автомобил предлага избор от 1.0-литров бензинов двигател със 71 к.с. и 0.9-литров с турбо и мощност 90 к.с. Предстои и пускането на базов бензинов мотор с мощност от около 60 к.с.  

Тагове: smart fortwo
fallback
  • #20
    KKK ( преди 9 години )
    Изключително постижение на Смарт! Браво на инженерите. А иначе преди да пожелаете 3та световна на всички нас, се опитайте сами да си решите дребните личностни проблеми, с които не искам да имам нищо общо! Да не говорим, че най-лошото което може да се случи на България е да се върнем 60 години назад към "съветската дружба"
  • #19
    АТИЛА ( преди 9 години )
    ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ЗАПОЧНА: Украинските сатанисти свалиха Пътнически Самолет с 300 души на Борда.Карайте Жените,децата и старците високо в планината или ги крийте в пещерите.Сега вече ще трепем национални предатели и американски *** в каторгите и мините като КУЧЕТА.Вече усещам как пръскам черепите на пастирките,тиквите и *** карабини! Националните предатели и хамериканските и *** *** на са ХОРА и нямат Права, само Задължъния да напълнят моргите И ЩЕ ГИ НАПЪЛНЯТ!!!КАЗАХ!
  • #18
    ТЕРОРИСТИ ( преди 9 години )
    N - NORTHA - ATLANTICT - TERRORISTO - ORGANIZATION
  • #17
    ИСТИНАТА ( преди 9 години )
    НАТО ФАШИСТИ, СВЕТОВНИ ТЕРОРИСТИ!
  • #16
    пора ( преди 9 години )
    Не знам за какво се спори тук - статията е за Смарт и ЕС класа! Комплекси избивайте другаде - който му се кара японка - да кара, който иска немско - също!!
  • #15
    Анонимен ( преди 9 години )
    Айде ,тоя пак е избегал от лудницата,така е ,като ни е такова здравеопазването....баце ,ходи си пиЙ хапчетата,че тея (войниците)може да дойдат за тебе,преоблечени в бели престилки,за комуфлаж-разбираш ли *** ,какво ти говоря....???
  • #14
    Анонимен ( преди 9 години )
    кей кар са със статут на скутер и се търгуват само в япония никой друг не ги искапо-добре голям немски вурст отколкото отколкото японско суши
  • #13
    Анонимен ( преди 9 години )
    Оставете го простия вурст.Цял ден няма какво да прави и пише глупости и се издава колко е ***.Само ще му кажа да пусне в търсачката Toyota iQ vs Smart ForTwoи да види как на всички тестове по всички показатели японката размазва буквално немската въшка.Има и тест между двете в АБ.Да го прочете и да види самите германци как хвалят Toyota iQ и оплюват Smart ForTwo.
  • #12
    Анонимен ( преди 9 години )
    колко от тях са били продавани извън японияа като тръгнем по тази логика истинските пионери на минитата са фолксваген с костенурката и ситроен 2цв от 1955 годинаи другите европейски фирми сигурно имат подобни неща по това време
  • #11
    БЪЛГАРИН ( преди 9 години )
    БРАВО ДЕМОКРАТИ. БРАВО ПРЕДАТЕЛИ НА СЛАВЯНСТВОТО.УНИЩОЖИХТЕ БЪЛГАРИЯ.ТОВА НЕ ВИ ЛИ СТИГНА? СЕГА И СЪРБИЯ!!! АНАТЕМА *** ВИ. ОТДАВНА ПИТАМ НИКОЙ НЕ ОТГОВАРЯ.ЗАЩО НИКОЙ НЕ НИ Е ПИТАЛ ДАЛИ СМЕ *ЗА* ИЛИ *ПРОТИВ* Е.С. ЗА ИЛИ ПРОТИВ ЧЛЕНСТВОТО НИ В НАТО. НИМА СМЕ ТРЕТА РЪКА ХОРА? НИМА НАШЕТО МНЕНИЕ НЕ ИНТЕРЕСУВА НИКОГО КОГАТО СЕ КАСАЕ ЗА СЪДБОВЕН ИЗБОР?СРАМУВАМ СЕ, ЧЕ СМЕ ЕДИНСТВЕНАТА ДЪРЖАВА ТАМ ЧИЙТО НАРОД НЕ БЕ ПИТАН ПРИ ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО.
fallback
Последни