fallback

Комунисти искат АвтоВАЗ да уволни шефа си

Според Комунистическата партия на Руската Федерация шведът Бу Андерсон трябва да бъде заменен с руснак

Депутатите от Комунистическата партия на Руската Федерация (КПРФ) предложиха шведа Бу Андресон да бъде уволнен от поста президент на АвтоВАЗ. Комунистите са на мнение, че най-големият руски автомобилен производител не трябва да бъде воден от чужденец, тъй като той не защитава напълно интересите на компанията на международните пазари."Считаме, че пребиваването на Бу Инге Андерсон на длъжността "президент на АвтоВАЗ" е опасно за руското автомобилостроене - се казва в обръщението на КПРФ към премиера на Русия Дмитрий Медведев. - Официално ви молим да започнете работа върху смяната на президента на АвтоВАЗ, като съобщите на Думата на Руската Федерация за взетите от вас мерки в предвидените от закона срокове".Заместник-председателят на Централния комитет на КПРФ Валерий Ракшин припомня, че след назначаването на Андерсон за президент на друга местна компания - ГАЗ, са били спрени разработките на руски леки автомобили. Бившият топ-мениджър на General Motors застана начело на АвтоВАЗ в края на миналата година, като веднага взе мерки за подобряване на икономическото състояние на фирмата. Първата му крачка бе да съкрати 7500 служители.Снимка: АвтоВАЗ

Тагове:
fallback
  • #6
    Анонимен ( преди 10 години )
    Да си сложат един пиян руснак да ги управлява и ще цъфнат и ще вържат. ***!
  • #5
    EU ( преди 10 години )
    Renault - НАЙ-ЯКАТА САНКЦИЯ СРЕЩУ РУСИЯ!!)))))
  • #4
    Катюша ( преди 10 години )
    По-добре направо да ги гонят, че вече не само лош и остарял дизаин ще имат ами и ще се чупят като макарони - подобно на първообраза си ат рено!
  • #3
    опетков ( преди 10 години )
    Интересно кой е собственик и кой назначава в този завод.
  • #2
    nikito_blend ( преди 10 години )
    Ами разкарайте го и ще си останете с тези спрели таратайки.
  • #1
    мун_чо ( преди 10 години )
    "той не защитава напълно интересите на компанията на международните пазари." - И ако не се купуват достатъчно руски таратайки с атомни бомби ли ще заплашвате купувачите? Червени ***!
fallback
Последни