fallback

Scirocco става по-спортен

Volkswagen иска да отдалечи максимално модела от Golf

Volkswagen съвсем наскоро разкри фейслифта на хечбека Scirocco, който бе показан на протичащото в момента изложение в Женева. Едновременно с това компанията работи усилено върху следващото поколение на модела, съобщава изданието Car. Scirocco R на изложението в Женева. Снимка: Автосалон Женева 2014Шефовете на германския концерн разглеждат два варианта за наследник на сегашната генерация на модела. Единият е машината да се превърне в купе-версия на Golf, но това може да доведе до вътрешна конкуренция между двата модела, която ще им навреди. Още повече, че има версия на Golf с 3 врати.Затова е по-вероятно да се избере друг подход - новият Scirocco да е максимално отдалечен от Golf и да стане още по-спортен. В основата на машината е модулната платформа MQB, като дизайнът на модела ще бъде значително променен в сравнение с неговите предшественици.Предвижда се и увеличаване на мощността на моторите. Досегашният 2.0-литров агрегат с 280 к.с., поставян на версията Scirocco R, ще бъде заменен от такъв с 305 к.с. Ще има и по-силна модификация - RS, която ще разполага с 335 к.с. Новото поколение Scirocco очакваме след около 3 години.

Тагове: volkswagen scirocco
fallback
  • #7
    Анонимен ( преди 10 години )
    Голф кола на годината в Япония!
  • #6
    до Дошо ( преди 10 години )
    Аз не знам дали Scirocco ще се отдалечи от Golf, но от Toyota GT86 със сигурност се отдалечава много бързо на пистата и я оставя да се любува на красивата му задница.
  • #5
    Анонимен ( преди 10 години )
    Най сетне нещо разумно от теб
  • #4
    охобохо ( преди 10 години )
    Че как няма само Соцваген да му е в главата, след като едно време всякакви чичари каращи Соцвагени и АлУдита са издържали него и майка му в гладните им години. Нека си злобее жалкаря, друго не му остава. Но за едно е прав, VW все се мъчат да си отдалечат моделите от Голф и все голфове правят. Няма такава ирония. :D
  • #3
    Avi ( преди 10 години )
    Няма нищо да се промени,немско ка4ество,трагедия.
  • #2
    Wow ( преди 10 години )
    На мен пък този модел най-много ми харесва от всички VW и по-полека с коментарите ти, по-добре се изказвай за колите на оризарите.
  • #1
    Анонимен ( преди 10 години )
    Още малко и на Порше ще заприлича, поне отзад! :)
fallback
Последни