fallback

Fiat мести централата си в Холандия

Преструктурирането е продиктувано от данъчни подбуди

Fiat има намерение да премести централата си от Торино в Холандия, където италианците се надяват да плащат по-ниски данъци. Експерти смятат, че новината ще стресне инвеститорите на компанията, както и на придобитата от нея Chrysler.Решението за преструктурирането е било взето от Управителния съвет на италианския концерн. Може да се очаква, че групата ще основе седалище и във Великобритания с новото име Fiat Chrysler Automobiles (FCA), се казва в изявлението.„Със създаването на Fiat Chrysler Automobiles започва нова глава в нашата история", заяви Джон Елкан, председател на борда на директорите на Fiat. Преструктурирането в рамките на компанията означава, че хиляди италианци ще останат без работа. Официално в основния завод на Fiat в Мирафиори има 5500 служители - десет пъти по-малко, отколкото в основната фабрика на VW. Със спада в продажбите на автомобилната компания в Европа, предградието на Торино се деиндустриализирана все повече. Тенденция, която според експерти обхваща цяла Италия.

Тагове: fiat chrysler
fallback
  • #11
    Анонимен ( преди 10 години )
    @анономния.-FIAT, наказва Италия !!!
  • #10
    Анонимен ( преди 10 години )
    Така като гледам това си е поетапно изтегляне от Италия. Плашеше синдикатите и профсъюзите ,но явно уверено крачи натам. Рано или късно италянската държава ще накаже Фиат по един или друг начин.
  • #9
    Прометей ( преди 10 години )
    Успех!
  • #8
    Прометей ( преди 10 години )
    А дано, ама надали...
  • #7
    belisima ( преди 10 години )
    Точно така. Централата ще е в Холандия, данъчно ще са базирани в Англия. Италианският премиер призова италианците да подкрепят избора на ФИАТ. По думите му концерна прави стъпка напред и се превръща в глобална марка. Дано успеят да се противопоставят на германския ботуш, който се опитва да стъпче всички в Европа.
  • #6
    fc ( преди 10 години )
    Всъщност, холдингът Fiat Chrysler Automobiles ще е базиран в Холандия и данъчно регистриран във Великобритания.
  • #5
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ами то и на Renault-Nissan централата официално е в Холандия, но това не значи че е холандска компания, някога и Sony Ericsson беше английска, въпреки че нямаше нищо общо с англичаните. Това е просто бизнес
  • #4
    Прометей ( преди 10 години )
    Причината не е в данъците. В Холандия леките наркотици са легални, а Маркионе вече трудно фантазира без медикаменти. Чудно ми е само, ако наистина се преместят дали Фият ще изгубят и италианския пазар?
  • #3
    Angry chair ( преди 10 години )
    Така е когато са намесени профсъюзи и социалисти! Изяжда се кокошката дето снася яйцата и после кой ми ака в гащите! Въобще не съм почитател на Фиат, даже напротив но този проблем е напът да загроби и PSA - Пежо Ситроен във Франция.
  • #2
    Анонимен ( преди 10 години )
    Бъчииии, сменяй дилъра, само с *** те тъпче....
fallback
Последни