fallback

Renault планира конкурент на Volkswagen XL1

Моделът на французите ще харчи повече, но ще е по-евтин

Компанията Renault обяви, че по време на изложението в Женева през март 2014 г. ще представи концептуална версия на свръхикономичен хибрид, който ще може да се зарежда от електропроводимата мрежа.Французите вече показаха един подобен концепт през 2009 г. - Renault Zoe ZE. Снимка: RenaultАвтомобилът ще бъде с размерите на хечбека Clio и ще трябва да се конкурира с дизелово-електрическия Volkswagen XL1, който вече се предлага на пазара срещу 110 000 евро. Пред Automobile шефът на отдела за разработки и изследвания в Renault Реми Бастен обяви, че хибридът на компанията ще отстъпва като разход на гориво на германския модел, но ще струва доста по-малко. Машината на Renault ще харчи 2.0 л/100 км, докато показателите на XL1 са 0.9 л/100 км.Концептуалният модел на французите ще бъде задвижван от комбинация от бензинов двигател и електромотор, а комфортът, който ще предлага, ще бъде на нивото на новото Clio. Ако машината получи достатъчно положителни отзиви по време на автосалона в Женева, ръководството на компанията ще я пусне в серийно производство.При своя бъдещ хибрид французите смятат да заложат не на намаляването на теглото, а на подобрената аеродинамика. Според инженерите на марката допълнителните килограми могат да бъдат дори полезни, тъй като позволяват запасяването с повече енергия при процеса на спиране. По този начин машината ще мине без скъпите въглеродни нишки, които биха повишили нейната цена. 

Тагове: volkswagen xl1
fallback
  • #5
    Дошо ( преди 10 години )
    Френските марки са с най-добри характеристики и преди всичко имат страхотен дизайн заразлика от Honda
  • #4
    верно е заНИСАН ( преди 10 години )
    ПРОСТО за съжаление просто само лепят лепенки реното ,просто в европа Нисан не го познават като марка добреAlliance 2012 salesRenault 2,550,286Nissan 4,940,133Avtovaz 610,891Total 8,101,310
  • #3
    Анонимен ( преди 10 години )
    Абе незнам ама рено имат ел. баничарка и седан на цена като нормални такива. И да ти кажа като ги гледам спийди си ги карат яко и са доволни - спират където искат, зареждат се безплатно на няколко места в сф. данъци няма и цената на инвестицията е като да купиш нови автомобили не повече.. еми супер си е, че рено навлиза смело в сегмента на ел. колите и успява да продава на конглокетни цени.
  • #2
    Любопитен ( преди 10 години )
    А, да, Аутомедия, какво според вас значи "елетропроводимата мрежа" ?Вероятно искате да кажете "електропреносната"?
  • #1
    Любопитен ( преди 10 години )
    Може, но във всеки случай ще е по-добрият бийтъл.
fallback
Последни