fallback

Шеф на Nissan се присмя на Subaru BRZ

Спортното купе било за пенсионери, смята вицепрезидентът на японската компания

"Автомобил за пенсионери" - така нарече вицепрезидентът на Nissan Анди Палмър, спортното купе Subaru BRZ, което се продава още като Toyota GT86 и Scion FR-S. Шефът на японската компания даде това определение, докато пред изданието Motor Trend обясняваше какво ще представлява новият спортен автомобил на Nissan."Искате да знаете с кой ще се конкурира нашия модел в сегмента на спортните коли със задно предаване? Ако говорим за Subaru - тяхната кола е направена за хора над 50 години. Същите те изживяват криза на средната възраст. В Токио ще видите нашия отговор на това - модел ориентиран към мъжете на възраст между 25 и 30 години", обясни Палмър.Първите информации, че Nissаn готви компактен спортен автомобил със задно предаване още през 2012 г. Очаква се той да заеме нишата под 370Z в моделната гама на компанията. Предположенията са, че купето ще разчита на дефорсирана версия на 3.7-литровия мотор, който при 370 Z разполага с 330 к.с.Освен това машината ще получи и нов 2.5 литров, 4-цилиндров двигател с турбо и директно впръскване на горивото. На по-късен етап ще се появи и "напомпана" версия, с която ще се заеме заводското тунинг-ателие на Nissan - компанията Nismo.Неофициално изображение: Motor Trend

Тагове: subaru brz nissan 370z
fallback
  • #21
    DD ( преди 10 години )
    Е, ти изброи такива возила, че ...все едно нищо не написа.Да подредиш ГТР, М-ка, S5, SLK, FX, Q5-7 и X5 в един ред...really?!
  • #20
    MUCOSOLVAN® ( преди 10 години )
    Този арогант, Палмър е специално насаден в Нисан-Европа за да баталяса "западното крило" на фирмата... според някои слухове;За да може разните европейски марки да дишат по-спокойно на родна почва.
  • #19
    Анонимен ( преди 10 години )
    Прав е. GT86 е за пенсионери. Младите искат или истинска спорта кола като GTR,370Z, S5, SLK, някоя M-ка или някой премиум джип като FX, Q5-7 или X5 и X6ца. За истинските баровци които искат спорти коли е ясно че само определени марки са актуални..
  • #18
    Анонимен ( преди 10 години )
    Хахаха,Анди Палмър бил създал ГТ-Р!?!?!Още някой не си е пил хапчетата днес освен REE.В този форум има хора,които определено не са в ред.Та да минем на въпроса за капута Анди Палмър,който е сложен на някакъв висок пост в ерархията на компанията и нищо повече.Нищо значително не е направил.Отговаря за Нисан-Европа,а тук нещата с тази марка не са никак розови,като изключим един единствен модел Кашкай,който също няма общ с този ***.
  • #17
    У-Я ( преди 10 години )
    А аутомедия пак са надминали себе си в измислиците. Анди Палмър всъщност е казал че ГТ86/БРЗ е кола за 50 годишни хора с midlife crysis. Как това е станало "за пенсионери" което означава >65???
  • #16
    У-Я ( преди 10 години )
    Тоя Анди Палмър е човекът който е пречил на създаването на ГТР, не обратното. ГТР е гениално инженерно творение - нещо от което финансистите като Анди Палмър получават уртикария.
  • #15
    muhaha ( преди 10 години )
    Смешен е защото се подиграва на нещо което очевидно не е такова каквото го изкарва.
  • #14
    Анонимен ( преди 10 години )
    Това го казва човека, който е създал ГТ-Р кола за 80 хиляди долара която бие ферари. Ако неговия коментар е смешен нз на кого не е
  • #13
    Анонимен ( преди 10 години )
    Suabru BRZA е кола за тойотаджий ли, бе RRE? Натъжаваш ме с интелекта си. :(
  • #12
    самурай ( преди 10 години )
    Някой пак не са си пили хапчетата днес щом за тях Анди Палмър е японец.Демокрация е и всеки моще да плещи всякакви глупости,но истината е че японец никога не би казал за конглокент подобно нещо.Манталитета на японците не е да се изхвърлят,хвалят и правят на голяма работа.Те правят нещата тихо,без много парадиране,но както трябва.Тези,които много приказват нищо не правят.Хората оценят японското качество,което е ненадминато все още от никой.
fallback
Последни