fallback

Great Wall се кани да задмине Jeep

Планира да увеличи продажбите си до 1.3 млн. автомобила годишно

Председателят на Съвета на директорите на Great Wall - милиардерът Вей Цзянцзюн, обяви доста амбициозни планове на китайския производител, съобщава агенция Bloomberg. Компанията, която произвежда автомобили у нас съвместно с Litex Motors, планира съвсем скоро да изпревари по продажби един от лидерите в сегмента на всъдеходите - Jeep.Hover M4 е един от моделите, с които Great Wall, ще гони ръст на продажбите. Снимка: РойтерсЦелта пред най-големия производител на SUV модели в Китай е да удвои продажбите си в цял свят, като през 2015 г. да реализира на пазарите по 1.3 млн. автомобила годишно. Амбициозният план на Great Wall впечатли шефът на Азиатско-тихоокеанското подразделение на концерна Ford Дейвид Шох, който заяви, че съвсем скоро компанията може да се нареди сред най-добрите в света."Един от производителите, за чиито прогрес трябва внимателно да се следи, е именно Great Wall - каза пред журналисти Шох. - Автомобилите на тази компания са с добър дизайн и са доста качествени. Всичко това обещава да донесе добри резултати на международните пазари."Консултантската компания Bernstein също е на подобно мнение. Неотдавна нейни експерти обявиха, че от стотиците китайски компании само 5 имат сериозни шансове да пробият сред най-добрите в света. Това са групата SAIC, както и Brilliance, Dongfeng, Great Wall и Guangzhou Automobile.

Тагове:
fallback
  • #4
    pero ( преди 10 години )
    Бъчвар, ако не ме лъже паметта Фиат купи Крайслер а не обратното. 2 млрд-а китайци от тях 1.9 млрд-а се борят за оцеляване в трудовите лагери на Епъл, Самсунг и тн. Къде ги видя тези потенциални купувачи нямам идея.
  • #3
    xzc ( преди 10 години )
    То на китайския пазар няма само китайски компании - има всякакви.. дори си произвеждат колите на място в Китай. Този аргумент с големината на пазара важи само ако има държавни протекции...
  • #2
    Анонимен ( преди 10 години )
    До 2 Може и да е прав ,че са 2 а не 1,5 милиарда В Китай ,Индия и Бангладеш -- не е ясно колко е населението Дори в спавочницирте пише -- Толкова но с възможноста да са .... и дават съвсем друга цифра А относно колите им Има още доста да се учат
  • #1
    бъчваря ( преди 10 години )
    Е то е ясно. Каквото и да направят китайците, но може никой да ги стигне по простата причина, че има близо два милиарда потенциални купувачи. В щатите те са 300 милиона, в Италия 50. Долу горе така и ще се продават автомобилните марки в бъдеще, като тия с 50-те милиона население най-вероятно ще бъдат погълнати и отпаднат от битката.
fallback
Последни