fallback

Audi Sport Quattro е готов за производство

Германците показаха нов прототип на спортното купе

Audi показа поредния прототип от серията Sport Quattro, за който твърди, че е съвсем близо до серийно производство. Моделът, който е вдъхновен от легендарния автомобил от 1984 г., е еволюция на показания през 2010 г. концепт. Също като него той има голяма шестоъгълна решетка, Coupe оформление на каросерията, както и спортен външен вид. Променени са стоповете и предницата, която вече има по-обран дизайн.
Дребните промени продължават с нови джанти и по-големи изпускателни тръби.
Дизайнерите са запазили дясно разположените вентилационни отвори в предния капак, както и електрическите дръжки на вратите, които вече са боядисани в цвета на купето.
Задвижването се осигурява от хибридна система, комбинираща електромотор, литиево-йонни батерии и 4.0-литров V8 бензинов двигател с две турбини. В крайна сметка колата разполага със 700 к.с. и 800 Нм, които са достатъчни за постигането на ускорение до 100 км/ч за 3.7 секунди. Максималната скорост е 305 км/ч.
Според каталожната информация колата се нуждае от едва 2.5 литра бензин на всеки 100 км пробег, а вредните емисии не надвишават 59 г/км. Всичко това е възможно благодарение на системата COD, която деактивира част от цилиндрите, когато те не са необходими.Официалната премиера на модела ще се състои идната седмица на изложението във Франкфурт.Снимки: Audi
Тагове: audi sport quattro audi s1
fallback
  • #15
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ами именно тогава си купи Ауди. Ама пък нямаш пари. Каква е алтернативата? Тойота, евтина е но пък няма да караш кола а спънат кашон с евтини пластмаси, шумове отвсякъде и трошаща гърба возия и ще висиш постоянно по сервизите в поредната сервизна акция.
  • #14
    Онзи ( преди 10 години )
    противно на очакванията мен ме кефино това нещо ще влезе в производство на кукуву лято
  • #13
    Анонимен ( преди 10 години )
    добра си е колата.какви кусури и намирате.и аз не вярвам на 2.5/100, но иначе другото изглежда много добре.
  • #12
    zoom-zoom ( преди 10 години )
    aide, da vi e 4estito novoto corrado!dobre izglejda, samo ako moje maskata...kato protivogaz e!
  • #11
    raptor ( преди 10 години )
    Tolkova mo6tna kola, puk s viziq na malobiudjeten sportist... Tiq audi s tqhnata politika: edin model, razli4ni gabariti, se zamaqha!
  • #10
    Анонимен ( преди 10 години )
    Прилича много на новото А5. Точно както дошо прилича на *** от анимационните филми... дали това са съвпадения читателя ще реши :)
  • #9
    Бащата на Дошо ( преди 10 години )
    Доше тати,мислех те за глупав.Грешал съм, ти си много глупав.
  • #8
    до Дошо ( преди 10 години )
    моЖе*, сЪм*, запетая пред "ама"...
  • #7
    Дошо ( преди 10 години )
    Хайде бе една дума съм объркал
  • #6
    Анонимен ( преди 10 години )
    Аз с мойта система за изключване на цилиндрите, като ги спра всички цилиндри с ключа и специалната ми скоростна кутия(като изключа от скорост) надолу харча 0 .. и средния разход от еверест до долу ми е точно 0... кво ми се хвалят тия ХАХАХАХ
fallback
Последни