IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford показа 7-местен всъдеход

Моделът Everest ще се предлага и в Европа

Ford показа 7-местен всъдеход

Компанията Ford представи концепция за 7-местен кросовър под името Everest. Моделът ще влезе в производство през 2015 г., като ще се изгражда на базата на пикапа Ford Ranger.
Ford показа 7-местен всъдеход
На външен вид всъдехода напомня на друг модел на компанията - Ford Territory, който в момента се произвежда за американския и австралийския пазари. Това возило обаче ще слезе от конвейра през 2016 г. и по този начин бъдещият Everest ще се превърне в негов идеен приемник.

Най-вероятно освен сходен дизайн, двата модела ще имат и еднакви двигатели, като за Everest те ще бъдат модернизирани. Сега Ford Territory разчита на 4.0-литров редови бензинов мотор с 8 цилиндъра, и на 2.7-литров турбо-дизел V6. Вторият се поставя и на третото поколение Land Rover Discovery.
Ford показа 7-местен всъдеход
Новият модел ще бъде насочен на първо време към САЩ и Австралия, но по-късно ще се предлага и в Европа. Той ще използва голяма част от архитектурата на Ranger, като от Ford гарантират, че ще бъде един напълно пълноценен всъдеход.

„Това е нашата представа за 7-местен всъдеход, който да може да ви заведе удобно и безпроблемно до всяко място, което пожелаете”, заяви един от топ-мениджърите на Ford Марк Фийлдс пред изданието Car Advice.

Снимки: Ford

0 от 500