fallback

Мъж плати F12 Berlinetta, за да му позволят LaFerrari

Трябвало да имаш поне 5 коли на италианската марка, за да можеш да си купиш LaFerrari

Ferrari F12 Berlinetta. Снимка: РойтерсФилипинец стана собственик на Ferrari F12 Berlinetta, не защото е фен на модела, а защото това бил единственият начин да има шанс да си купи LaFerrari. Той платил 753 000 долара за спортната кола и веднага бил включен в списък с хора, които евентуално ще получат привилегията да станат собственици на най-новата кола на марката - LaFerrari. Първоначално мъжът отишъл при единствения представител на Ferrari във Филипините - Autostrada Motore, с идеята да си закупи Ferrari LaFerrari. Дилърът обаче му обяснил, че този модел е достъпен само за специални клиенти, които имат поне 5 модела на марката в гаража си. Филипинецът имал "само" 4 и затова му се наложило да си вземе още един - представеното в Женева през 2012 година Ferrari F12 Berlinetta. Ferrari LaFerrari. Снимка: Ройтерс Покупката на този модел обаче по никакъв начин не гарантира на мъжа, че ще стане собственик на мечтаното LaFerrari. Желаещите са много, а най-мощният и най-нов модел на Ferrari ще бъде произведен в тираж от едва 499 екземпляра. "Той вече е включен в списък със специални клиенти. Ако хората в Маранело преценят, ще му позволят да стане собственик на LaFerrari", обяснява представителят на марката в страната пред месното издание на TopGear. Впрочем, въпросното Ferrari F12 Berlinetta е първото във Филипините, така че мъжът все пак има някаква утеха...

fallback
  • #10
    fero ( преди 10 години )
    Не става така,всяко богаташко чядо,без никакъв опит да седне и да юрне Ферарито ,и на втория завой ,смлял машината от некадърност. Може 499 коли произведени ама всички изкупени,само за най-най господа!
  • #9
    бъчваря ( преди 10 години )
    Аз мисля директно да поръчам 6 Ферарита и да не се занимавам с глупости!
  • #8
    Анонимен ( преди 10 години )
    Най-добрата марка!НЕ случайно се редят на опашка и не всеки може да си позволи върховният им модел.Груди,седни покарай ферари пък пак ще говорим.Всеки докоснал се до тази магия, знае защо е фен на марката.А на писта Ферари са ненадминати,просто не се перчат като разни трошляци с много коне.Ако искаха да се перчат FXX щяха да го направят годен за шосетата,но те решиха да остане ексклузивен модел уникален и само собствениците му да знаят колко е бърз. Сцепи Бугати и т.н. на писта и тишина настана!
  • #7
    Fenix ( преди 10 години )
    За Груци: Ferrari продава по-малко, печели повече
  • #6
    груди ( преди 10 години )
    Fenix То хубаво искат да изчеткат клиентите си. Ама акционерите им какво мислят по въпроса? По-малко коли значи по-малко печалба. Освен ако не вдигнат цените на колите си, при което конkуренцията ще ги изпревари точно както ги изпреварва и по пистите :) Да видим на акционерите колко им пука от това дали правят ексклузивни коли или правят печеливши коли.
  • #5
    Fenix ( преди 10 години )
    Щом с тази политика са накарали този да си купи още едно Ферари за да кандидатства за ЛаФерари (какво име само) значи политиката им е успешна ;)Все пак при лимитирана серия е хубаво, че има някакъв критерий различен от "който свари". Едно че като тоя по-горе някои ще си купят 5-а кола и другото е че това е реверанс към старите клиенти. Ферари все пак наскоро заявиха, че ще намалят продажбите за да останат ексклузивна марка, а не всеки богаташ да може да притежава тяхна кола.
  • #4
    Анонимен ( преди 10 години )
    Да беше влезнал в mobile.de
  • #3
    груди ( преди 10 години )
    Та като сме на темата. Сега разбирам още по-добре защо Ферручио Ламборгини (вечна му памет и слава) е казал на надменния нагляр Енцо Ферари да ходи да си такова лелята. Явно Ферари не се учат от историята и са обречени да я повтарят... все втори, трети и още по-назад :)
  • #2
    Анонимен ( преди 10 години )
    Да му имам проблемите!!!
  • #1
    груди ( преди 10 години )
    Комунизъм в най-чист вид! Сигурно и жителство в Маранело са му искали :) Какво доживяхме - хората доброволно да се редят на опашки и да се поддават на рекет, заради няколко стотин кила метал и пластмаса... Като едно време опашките за олио в стъклени бутилки :)
fallback
Последни