IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes представи голф количката на бъдещето

Има гръмоотвод, хладилник и разглобяеми врати

Mercedes представи голф количката на бъдещето

Mercedes представиха електрически концепт, за който твърдят, че ще се превърне в голф количката на бъдещето. Прототипът се казва Vision Golf Cart и е създаден от дизайнерското студио на компанията, помещаващо се в Карлсбад, Калифорния. За задвижването се грижи електрически  мотор и батерия, която може да се зареди както по стандартния начин, така и чрез соларния панел на покрива.
Mercedes представи голф количката на бъдещето
Управлението се извършва чрез джойстик, инсталиран на централната конзола, което означава, че количката може да се управлява и от двете седалки. На конзолата се забелязва още мултимедиен панел с докинг станция за iPhone/iPad и възможност за връзка с външни USB устройства. От панела могат да се управляват климатичната система, аудиото, централния head-up дисплей, както и комуникацията с други голф колички в региона.
Mercedes представи голф количката на бъдещето
Vision Golf Cart разполага с олекотени врати, които лесно могат да се монтират, в случай че времето внезапно се развали. Дизайнерите дори са снабдили машината със сгъваем гръмоотвод и челно стъкло, което може да се затъмнява с натискането на бутон. За допълнителното удобство на пътуващите се грижи сензор за дъжд, който активира чистачките автоматично, както и специална ниша зад седалките, в която могат да се складират няколко чадъра.
Mercedes представи голф количката на бъдещето
Концептът може да побере два комплекта за голф, както и всякакви аксесоари, за които са предвидени специални ниши в таблото и централната конзола. Точно под нея пък е разположен малък хладилник, който да осигурява нужната доза свежест на играчите.

Снимки: Mercedes

Тагове: mercedes vision golf cart
0 от 500