fallback

Toyota RAV4 се провали в новото изпитание на IIHS

Все пак получи оценка Top Safety Pick от краш-тестовете

През май американският застрахователен институт за безопасност на пътя (IIHS) публикува резултати от краш-тестовете на 13 компактни кросовъра. В тях не взе участие новият Toyota RAV4, тъй като бе току що излязъл на пазара.Сега японското проходимо возило бе подложено на краш-тестовете на IIHS, които вече включват и ново изпитание - фронтален удар с малко покритие. А то се оказа непосилно за RAV4, който показа незадоволителни резултати.В свое съобщение IIHS обяви, че при теста мястото на водача е било силно деформирано, най-вече при краката. Левият крак на манекена е останал затиснат при удара, което в реални условия би довело до сериозни травми.Освен това, главата на манекена, на практика, не докоснала въздушната възглавница, тъй като кормилната колона се е изместила вдясно с повече от 17 см. По този начин са пострадали и гърдите на манекена. Предпазните колани също не са свършили достатъчно работа, за да защитят тялото, и това е довело до удар на главата на манекена в приборния панел.В останалите четири изпитания на IIHS - челен удар в стена, преобръщане, удар отзад и удар отстрани, автомобилът показва максимален резултат, като по този начин получава отличието Top Safety Pick. Единствените два SUV автомобила, които до момента са заслужили най-високата оценка Top Safety Pick+, която се дава при добро представяне на всички тестове, са Subaru Forester и Mitsubishi Outlander Sport.Снимки: IIHS 

Тагове: iihs toyota rav4
fallback
  • #15
    Анонимен ( преди 10 години )
    Без лоши думи това е тойота японска кола.Цитирам - Те са най-здравите най-евтините на-бързите най-красивите
  • #14
    fox ( преди 10 години )
    Прехвалената Тойота. Най-накрая стана ясно, че японците не могат да правят коли.
  • #13
    speedart ( преди 10 години )
    Добре, че не тестват немски каляски, че там резултата ще е направо отрицателен.
  • #12
    и ко ся? ( преди 10 години )
    "тва изобщо не е вярно,все пак е тойота" :))))))
  • #11
    speedart ( преди 10 години )
    И да ми пишеш с НИКА няма да направиш Трошето кола
  • #10
    speedart ( преди 10 години )
    Тва на снимките е топ-размазан-крак...и смазан гръден кош...но това явно за Тойта не е проблем , те си плащат за оценката...спестили са от сервизни акции тоя месец..
  • #9
    speedart ( преди 10 години )
    Този тест е по напълно нова методика. В Европа не се прави. Q5 се провали точно на същия тест, заедно с Tiguan и още два модела. Имаше статия тук. Някой сериозно ли мисли, че Фолксаген(Ауди) ще направят нещо по-здраво от Тойота? Не вярвам да има толкова прости селянчета.
  • #8
    speedart ( преди 10 години )
    А пък Тугуана има 3-good и едно M-marginal..посредствен предполагам...но
  • #7
    Анонимен ( преди 10 години )
    Mazda си знаели работата. Ох, дамо само не си я знаят както с допотопните си двигатели. Такива смешници са и те, думи нямам!
  • #6
    Анонимен ( преди 10 години )
    Те колите от 2000-та година модел така се размазваха,имат напредък с този Рав4
fallback
Последни