fallback

BMW ще представи хибриден хечбек в Германия

Концептът харчи 2.5 л/100 км

BMW ще представи концептуалния автомобил Active Tourer Outdoor по време на изложението OutDoor Friedrichshafen в Германия, съобщиха от централата на германците. Прототипът е еволюция на представения през миналата есен в Париж концепт, който носеше същото име, но имаше по-обран дизайн.Размерите са идентични: 4350 мм дължина, 1833 мм широчина и 1576 мм височина. Междуосието е дълго 2670 мм, а купето се задвижва от 1.5-литров бензинов двигател, комбиниран с електромотор и литиево-йонна батерия, която може да се зарежда директно от контакта. От централата в Мюнхен уверяват, че средният разход на гориво е 2.5 л/100 км, а въглеродните емисии са по-малко от 60 грама на километър. Максималната мощност достига 190 км/ч, а само на ток Active Tourer може да измине 20-30 км.Стандартната дисциплина за ускорение от 0 до 100 км/ч се изпълнява за по-малко от 8 секунди, а максималната скорост е 200 км/ч.Така или иначе, най-интересен остава обновеният външен вид на концепта. Строгите черти на муцуната са комбинирани с мускулест капак, огромни 20-инчови джанти Gold Race Orange цвят, както и хромирани "бъбреци".Хечбекът предлага и някои практични нововъведения, като вграден багажник за две колела, които се побират изцяло в интериора на колелата, както и специална "пейка", на която удобно да свалите калните си обувки.Засега баварците не оповестяват планове за серийно производство, но се смята, че концептът ще вдъхнови разработката на бъдеща GT версия на 1-Series, която трябва да излезе до края на годината.Снимки: BMW

Тагове: BMW active tourer outdoor
fallback
  • #16
    До Дошо ( преди 11 години )
    То ако имаше акъл, щеше да се сетиш, че няма как Приуса да харчи 2,1 литра на 100км. а рекорда за най-нисък разход на хибрид да се държи от КИА и то със среден разход 3,7 литра. Ама трябва и акъл. Нещо което дори да ти паднат милиони от небето през дупките на изгнилото бунгало в което живееш, пак не можеш да си купиш.
  • #15
    до Дошо ( преди 11 години )
    И още нещо не си чупи рутера от рестарти, за да си чукаш плюсчета, все едно всички са съгласни с теб. Защото няма други *** тука. А ето ти и малко за разхода на тази Тойота има си тест драйвове:http://forums.drom.ru/hybrid-eco-cars/t1151937654.html
  • #14
    До Дошо ( преди 11 години )
    Не знам кой е ва*иналчето, може би пак ти се привижда *** гола. Хубаво е като даваш нещо да го четеш, ти вярно знаем че не си умен и за нас нормалните по интелект е чудно защо все искаш да покажеш колко си глупав, но може би твоя бавен мозък не го осъзнава. Та 2,1 литра е някакъв незнам какъв разход може само в електрически режим пак да *** бензин, но не и среден, прочети повечко за този хибрид на Тойота, средния разход е 4 литра.
  • #13
    Анонимен ( преди 11 години )
    хахаха абе както се базикахте...скоро наистина колите нема да арчат гориво ами ще произвеждат в движение :D
  • #12
    drakon ( преди 11 години )
    Имал съм и двете марки-имат си плюсове и минуси.Така ,че за всички има място под слънцето.
  • #11
    .,.. ( преди 11 години )
    Как може да сравнявате БМВ и Мерцедес с тойота. http://vbox7.com/play:8066b41f Гледайте няма място за тойота
  • #10
    Анонимен ( преди 11 години )
    ха ха Дошо да не си сънувал пак? И къде е този хибрид на Приус със среден разход 2,2 л.? Щото може спокойно да провериш в рекордите на Гинес там най-икономичния хибрид е със среде разход 3,85л. на 100км. и той дори не е на Тойота а на КИА. Освен това тази новина тук е пейстната със съкращения разрови се в нета и прочети това БМВ ще ускорява до 100км. за 8 сек а Приус ускорява до 100км. за 10,5 сек. Пред това БМВ, Приус изглежда като едно голямо недоразумение.
  • #9
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тойота не дава никаква хибридна технология на БМВ, защото просто нямат такава а използват чужди патенти, които естествено бяха откраднали, но в крайна сметка след като бяха осъдени за кражбата бяха принудени да си я заплатят въпросната технология. Освен това ако технологията им беше една и съща нямаше Приус да е с двойно по-висок разход от този на БМВ-то. Тойота и БМВ имат единствено обща разработка за батерии, тъй като и двете компании нямат свои батерии и закупуват такива от други компании.
  • #8
    Анонимен ( преди 11 години )
    От преди няколко год. има Prius Plug-in Hybrid който харчи 2,2/100.Технологията за хибридите на БМВ е предоставена от Тойота въз основа на миналогодишното споразумение между двете фирми.Интересното за мен е какъв е този 1,5 л. двигател?Бензинов е ОК,но не знам да е по цикъла на Аткинсън,какъвто използват в Тойота.Ако не е по този цикъл няма абсолютно никакъв шанс да смъкне толкова много разхода.
  • #7
    АутоКомедия ( преди 11 години )
    Максималната мощност достига 190 км/ч...Това как да го разбирам смешници?
fallback
Последни