fallback

Дами избраха най-добрите автомобили

Audi Allroad, Range Rover, Porsche Boxster S, Mazda CX5 и Ford Fiesta са победителите в отделните категории

Всяка година, освен обичайните конкурси за автомобил на година, се провежда и такъв, чието жури е съставено изцяло от жени. Нарича се "Women's World Car of the Year" (WWCOTY) и излъчва победители в общо 5 категории - семеен автомобил, луксозен автомобил, спортен автомобил, икономичен автомобил и SUV. Тазгодишният конкурс, чието жури се състои от автомобилни журналисти от 12 страни, е разделен на две части - номинации, първа елиминация и финална част. До последната част достигат по три автомобила в категория, от които се избира само един победител. В категорията "Семеен автомобил на годината 2013" победител е Audi Allroad, а на второ и трето място са поставени съответно Volkswagen Golf и BMW 3 Series. "Луксозен автомобил на годината 2013" е Range Rover, а негови първи и втори подгласници са Mercedes Benz SL550 и BMW 6 Series. При спортните автомобили лидер е Porsche Boxster S. Втори и трети са съответно Audi RS5 и Toyota 86/Subaru BRZ. За икономичен автомобил на годината дамите са избрали Ford Fiesta с 3-цилиндровия EcoBoost двигател. Следват Kia Forte и Toyota Prius. Категорията "SUV на годината 2013", която дебютира през тази година, е оглавена от Mazda CX5, а Hyundai Sante Fe и Nissan Pathfinder остават втори и трети. Също нова в конкурса е и категорията "Автомобил мечта". Тя не е официална и победителят няма да бъде удостоен със статуетка. Все пак, дамите мечтаят за Aston Martin Vanquish, както и за Jaguar F-type, който заема второто място в тази категория. Организаторите на конкурса посочват, че критериите на журито са различни за различните категории. В тази за семеен автомобил, например, се преценяват удобствата за поставяне на детска седалка, нишите за предмети, достъпността до багажника, видимостта назад и т.н. Сред главните критерии обаче са съотношението цена / качество и дизайна. "Това е единственият конкурс в света, в който жени избират най-добрите коли за жени", заявяват организаторите, като посочват, че наградите ще бъдат връчени на победителите през месец октомври в Лондон.Снимки: производителите

Тагове:
fallback
  • #91
    speedart ( преди 10 години )
    лф-а отдавна приключи...докато 918 сега започва...но щом трябва да ти се обясняват такива неща..по-добре си легам
  • #90
    Germany ( преди 10 години )
    оо, батковците от Младост със ТДи 110 коня, ауу колко бързо, чак плаши с бързина и тракане :)) Не ставай още по-смешен с тази Шкода. -ела ни уплаши наживо ако имаш кола.
  • #89
    speedart ( преди 10 години )
    моята кола не е тази...но щом си решил
  • #88
    Germany ( преди 10 години )
    добре бе ти нямаш срам.с кви камъни с такива нали тоиота правела наи добрите хибриди.да *** порше направи по-бърз хибрид от супер спортния олекотен лфа.пък другия е 43-ти и кои ли не е пред него.
  • #87
    speedart ( преди 10 години )
    И не забравяй че това му е първия опит на 918...скоро ще има други
  • #86
    speedart ( преди 10 години )
    Да де ама аз те виках да проверим ти се отказа...значи ти си хартиен плъх..затова тихо...че батковците си говорят
  • #85
    speedart ( преди 10 години )
    Я виж пак дали имат еднакво време и ако е така защо Поршето е отпред
  • #84
    Germany ( преди 10 години )
    "Лексуса бие всичко немско"- ох боже много си...918 дето е хибрид бие ЛФА.демек с камъните на тоиота по неината глава.аиде писна ми.тоиота е велика.
  • #83
    speedart ( преди 10 години )
    Ние налагаме мнение...то си мисли че не налага
  • #82
    speedart ( преди 10 години )
    Бие всичко немско без Порше 918...там лф-а яде дървото
fallback
Последни