fallback

Skoda Octavia RS се появи пред публика

Двете версии на чешката кола бяха заснети на паркинг

Преди няколко седмици Skoda разкри изображения и информация за RS-версиите на новото поколение Octavia Liftback и Octavia Combi. Сега, малко повече от два месеца преди официалната премиера, моделите се появиха пред публика.Това стана на паркинг в Чехия, намиращ се в близост до щаб-квартирата на компанията. На мястото е бил фотограф на местното издание Аutoforum, който е имал възможността да направи първите "живи снимки" на RS-моделите.Както вече стана ясно, новото поколение Skoda Octavia RS може да бъде оборудвано с два различни двигателя - бензинов или дизелов. Първият е зает от Golf VII GTI, а вторият - от Golf VII GTD.Бензиновата версия, която се задвижва от 2.0-литров TSI агрегат с 220 к.с., е способна на ускорение от място до 100 км/час за 6.8 сек., като може да развива максимални 250 км/час. Дизеловият вариант е оборудван с 2.0-литров TDI двигател, разполага със 184 к.с. и ускорява от 0 до 100 км/час за 8.1 сек. Максималната скорост на движение е 232 км/час.И при двете модификации стандартна е 6-степенната ръчна трансмисия, а при доплащане може да се постави автоматик DSG. Задвижването е към предните колела.Сравнени със стандартните версии, Skoda Octavia RS Liftback и Skoda Octavia RS Combi се отличават по по-ниско с 12 мм окачване (13 мм при комбито), XDS диференциал с електронно управление, четири вида джанти с размер от 17 до 19 инча, червени спирачни апарати, нова радиаторна решетка, агресивни брони, декоративни решетки, хромирани изпускателни тръби, черен дифузьор и спойлер.Интериорът е тапициран с кожа и разполага със спортни седалки, нов инструментален панел, декоративни лайсни на вътрешните прагове от неръждаема стомана, декоративни педали, както и задължителната „RS” брандировка.Премиерата на Skoda Octavia RS Liftback и Skoda Octavia RS Combi ще състои през септември във Франкфурт. Продажбите стартират непосредствено след това.Снимки: autoforum.cz 

fallback
  • #10
    VTEC ( преди 10 години )
    Направо се разбивам от смях като видя спортните комбита на VW. Що за безумие е да караш едновремено спортна кола комби. Но пък вкусове всякакви. Пазара определя производството.Иначе новата Октавия наистина хваща окото. Съгласен съм с колегата по-долу, че си струва парите.
  • #9
    Анонимен ( преди 10 години )
    Вижте, B-класата на Мерцедес с такъв мотор, 2.0 184 к.с., ускорява за 7.5 сек. до 100.А тя е дори по-голяма тази дръглива шкода.http://***.worldcarfans.com/113070159568/mercedes-a--b---cla-class-gain-new-enginesКакто винаги, при VW 100 к.с. са все едно 60.
  • #8
    out ( преди 10 години )
    184 коня и 8,1 сек. до 100 км/ч., ле ле, те да го бутаха тоя свинарник щеше да да ускори по-бързо.
  • #7
    Анонимен ( преди 10 години )
    Този нов двигател на "Групата", 2.0 дизел 184 коня, да не са го взели от корейците..:))) Hyundai ix35 от 2010 е с такъв двигател. Великата Група май се оказа в позиция на договаща.:)))
  • #6
    Прометей ( преди 10 години )
    Очаквайте от другата седмица на промоция в лидъл - RS на цената на базова версия, а само в сряда - плюс подарък комплект калъфки за седалки в червен или син цвят по избор!
  • #5
    .................... ( преди 10 години )
    Може би колите са така подредени защото се връщат или отиват на тестове по общрственните пътища. А колкото до паркинга ясно де си вижда на 3тата снимка зад сребристата шкода се вижда рекламният пилон на една верига магазини-Лидл - ако това за вас е служебен паркинг
  • #4
    zoom in ( преди 10 години )
    ама как са ги "случайно" паркирали една до друга, като за снимка :)
  • #3
    bmw e60 ( преди 10 години )
    Спорем мене Skoda е единствения VW който си заслужава парите.
  • #2
    Анонимен ( преди 10 години )
    "в близост до щаб-квартирата на компанията." от това се разбира че паркинга не е случаен а най-вероятно на компанията.
  • #1
    Анонимен ( преди 10 години )
    Двете версии на чешката кола бяха заснети на паркингза пъреи път виждам паркинг с едни и съши коли, какво съвпадение!!!
fallback
Последни