IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche с 13% скок в продажбите през май

Най-успешни са моделите Cayenne и Panamera

Porsche с 13% скок в продажбите през май

Porsche е пласирала 15 020 автомобила през май, отбелязвайки ръст от 13% спрямо същия месец на миналата година, съобщиха от централата на компанията.
Porsche с 13% скок в продажбите през май
За първите пет месеца продажбите на щутгартци са нараснали с 19 на сто до 67 261 автомобила.
Според изнесената информация всички 15 000 автомобила са „спортни“, което е особено интересно, имайки предвид, че две трети от продадените коли са от моделите Panamera и Cayenne.

2805 са продадените автомобили от моделите Boxster и Cayman, което е с близо три пъти повече от нивата през май 2012 г. Легендата 911 също се представя достойно, постигайки 12-процентно увеличение до 3000 бройки. За съжаление от Porsche не предоставят индивидуална информация за дяловете на Panamera и Cayenne, които са отговорни за общо 9215 автомобила.

Най-успешен е бил пазарът в САЩ, където са били продадени 3927 автомобила (с 38% повече), следван от този в Китай. В най-бързо развиващата се икономика в света са били пласирани общо 3206 автомобила Porsche, което е с 6% повече от май 2012 г. Най-добре в Китай се продава моделът Cayenne, става ясно от изнесената информация.
Porsche с 13% скок в продажбите през май
Снимки: Porsche

Тагове: porsche cayenne panamera 911
0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    trex ( преди 10 години )
    Браво на Порше. Въперки по-високите си цени от останалите, все още има хора, който предпочитат качественото удоволствие. Справка продажбите на 911 спрямо ГТ-Р. Всеки производител може да напомпа някой свой модел, но явно на богатите клиенти това не е достатъчно.
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Искаш да кажеш, че богатите хора от белите страни са ***? Нормалната тенденция е - *** като теб да се харчи по-добре. Играй си с мачбокса и остави истинските коли за батковците.
  • #6
    0 rate up comment 4 rate down comment
    ККК ( преди 10 години )
    Интересна тенденция- грозното се харчи по- добре. Сега ще е момента да пуснат някоя малка шитня, подобна на панамера да запълва нишата
  • #5
    2 rate up comment 2 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 10 години )
    ami aide da posmqtame malko...dobre 4e sa arabeskite i jalturite (50%), 4e da se prodade ne6to...dali broikata Germany se vkliu4va v ob6tata za EU ili sledva da se broi otdelno 6tom e dadena otdelno!?
  • #4
    5 rate up comment 2 rate down comment
    BB ( преди 10 години )
    Evala, drugo ne moje da se kaje!
  • #3
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Заради падащите фарове по време на движение и заради асфалта вътре,сигурно хората са почнали да ги купуват.Дори китайските коли не им падат фаровете,а на немските икони им падат.Смяяяях....
  • #2
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Поздрав за всички дето ги плюят на картинка какви *** били и как под шапката на ФВ щяли да ги развалят и да спрат да ги купуват.
  • #1
    20 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Очаквам клошарите квачки отново да закудкудякат, кат това били ФВ а не Порше.. Нямам търпение да се посмея отново на кокошите мозъци. Като гледам темповете на растеж на Порше, скоро ще задминат по-продажби Лексус а са в пъти по-скъпи от Лексус и естествено правят в пъти по-добри автомобили от Лексус.