IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia пуска нова марка в Китай

Първото возило на Horki дебютира в Шанхай

Kia пуска нова марка в Китай

Корейската компания Kia пуска нова марка автомобили за китайския пазар. Името на бранда е Horki и е част от съвместното предприятие на Kia Motors Corporation в Китай – Dongfeng Yueda KIA (DYK).
Kia пуска нова марка в Китай
Първият сериен модел на марката Horki трябва да се появи след около 2 години, като на изложението в Шанхай дебютира негов концептуален първообраз. Возилото е наречено Horki Concept и е базирано на платформата на новото поколение Kia Cerato (Forte).
Kia пуска нова марка в Китай
Името Horki, което корейците описват като "синоним на хармонично управление", представлява комбинация от 2 китайски думи: „Hor” – обозначение за Китай и “Ki” – израз за шофиране.

Марката Horki ще дебютира в Китай през втората половина на 2015г. с автомобили, чието производство ще се реализира в една от трите фабрика на марката в Китай. Гамата от модели ще бъде богата, като ще включва и електрически автомобили.
Kia пуска нова марка в Китай
Новият бранд цели задоволяване на специфичните изисквания на китайските потребители и ще позволи на Kia Motors и DYK да следват двойна бранд стратегия с ясни различия между продуктите на Kia – страст, динамика и стил от една страна и практичност, икономичност и сигурност, които ще бъдат характерни за моделната гама Horki, се казва в прессъобщение от корейската марка.

Снимки и информация: Kia

Тагове: kia cerato horki dyk kia forte.
0 от 500