fallback

Първата арабска суперкола ще струва $3.4 млн.

Моделът LykanHypersport е с диаманти във фаровете

Ливанската компания W Motors ще покаже на стартиращото на 29 януари автомобилно изложение в Катар първата арабска суперкола - LykanHypersport. Новият модел бе наречен „най-ексклузивният автомобил на света” и ще бъде пуснат в серия от само 7 бройки. Всяка от тях е оценена на $3.4 млн.Суперколата е разработвана в продължение на 6 години с помощта на германското тунинг-ателие RUF, което изпълнява ролята на технически консултант и доставчик на агрегатите, както и на компанията за авточасти Magna Steyr, която е консултант по инженерните въпроси и производството. В проекта участват още фирмите Viotti и ID4Motion, занимаващи се с моделирането, създаването на прототипите и разработката на електронните системи.Новият модел разчита на 6-цилиндров боксер с две турбини, който развива 750 к.с. и 1000 Нм въртящ момент. От 0 до 100 км/ч автомобилът ускорява за 2.8 секунди, а максималната му скорост е 390 км/ч. Това приближава LykanHypersport до постижението на Bugatti Veyron Super Sport – ускорение за 2.5 секунди и максимална скорост от 430 км/ч.Освен това арабската машина разполага със светодиодна техника с инкрустирани в нея диаманти, "триизмерен дисплей" и "интерактивен панел" (за тези две системи още няма подробности). Седалките на колата са обшити със златни нишки, а всеки бъдещ собственик ще получи като подарък часовник Cyrus Klepcys Watch от специална серия на стойност $200 000.Първите купувачи ще получат колата си през септември тази година. А във W Motors вече работят усилено върху следващото си творение – модела Supersport, за който още няма подробности.Снимки: W Motors 

Тагове: w motors lykanhypersport
fallback
  • #23
    Заблуден ( преди 11 години )
    Като и видях тавана на първата снимка, ми заприлича на предварително катастрофирала. Но диамантите могат да се извадят.
  • #22
    dr. lecter ( преди 11 години )
    Zenvo design + porsche motor. нооогу арабско, виж ми окото ....:)
  • #21
    Иво ( преди 11 години )
    отпред доста е окрадено от citroen GT концепта
  • #20
    МММ ( преди 11 години )
    Nissan GTR 3.6 V6 580hp 0-60mph 2.8секунди
  • #19
    Анонимен ( преди 11 години )
    Парите са арабски иначе колата е съставена чрез аутсорсинг от чужди компании.
  • #18
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ferrari F70: Engine: BG100 twin-turbo V10 Power: 777 HP 0-60 MPH: 2.2 secs Top Speed: 284 MPH Според мен това ще бъде суперавтомобил. ;)
  • #17
    Анонимен ( преди 11 години )
    Даааа, светна ти лампата,и по цена ги бие.Тези ***,защо не си пасът камилите,ами тръгнали да стават алпинисти,скиори и плувци.
  • #16
    БГ ( преди 11 години )
    уникално красива е бие много спортни марки по дизайн
  • #15
    Анонимен ( преди 11 години )
    Амиии, плюй се сам! Аз *** няма да сложа, пък те да си правят супер коли.
  • #14
    Анонимен ( преди 11 години )
    И *** взеха да правят суперколи. А ние си плюем по форумите.
fallback
Последни