fallback

Skoda потвърди 7-местния SUV

Годишното производство на модела ще бъде от 100 000 бройки

През последните няколко месеца усилено се носят слухове, че Skoda работи усилено върху пускането на пазара на нови SUV-модели. Сред тях са второто поколение на Yeti, а също така и компактен кросовър, който да се бори в B-сегмента с Renault Captur, Peugeot 2008 и други подобни модели.Skoda Yeti. Снимка: SkodaТретият обаче ще бъде по-голям SUV от D-сегмент, който ще се предлага и във версия със 7 места. Това официално бе съобщено от шефа на чешката компания Винфрид Фаланд по време на представянето на лифтбека Skoda Octavia пред журналисти в Португалия.Според неговите думи, Skoda ще се опита да да се пребори с модели като Kia Sorento и Hyundai Santa Fe. Всъдеходът със средни размери на първо време ще бъде насочен към пазарите в Китай и Русия, като в азиатската държава той ще се предлага само в 5-местния си вариант. Кросовърът ще бъде на платформата на Volkswagen - MQB, като се планира годишно производство от 100 000 бройки.Винфрид Фаланд не съобщи точната дата за излизането на машината, тъй като според него проектът все още не е получил "зелена светлина". Шефът на Skoda обясни, че това е само формалност и даде ясно да се разбере, че подобен автомобил може да бъде готов не по-рано от 2015 г. Което означава, че ще се появи на пазара около година по-късно. 

Тагове: suv
fallback
  • #13
    знаещ до: Ъ ( преди 11 години )
    Ъ си секръстил явно,защото е средната буква от името ти ***.Прочети още няколко пъти какво съм написал и чак тогава пущай глупостите си!Форестър да те светна *** е нито малък,нито 7-местен СУВ.Или може би искаш да ме убедиш в нещо друго?Хайде давай да видим,каква нова глупост ще измислиш!
  • #12
    Ъ ( преди 11 години )
    Стояне, кой ти каза, че няма ХV?
  • #11
    Ъ ( преди 11 години )
    "Знаещ" си ама друг път!Субару си имат Форестър от много време насам :)Принципно тази марка може да се похвали с едни от най-верните си клиенти, въпреки ниските продажби както у нас така и в световен мащаб.
  • #10
    Стоян Малкотърновски ( преди 11 години )
    Забравяте и за Субару ХV / на платформата на Импреса/ , тука още я няма . който е недоволен от проходимостта им - не знае какво иска
  • #9
    Стоян Малкотърновски ( преди 11 години )
    е , да сравнявате Субару с Шкода си е направо кощунство , Субару е уникат, питате се за 7 - местно Субару - ми има - Трибека - правят я в два варианта - 5 и 7 - местна. Верно има спор - каква е Трибеката , аз лично съм виждал на пристанището с бар - кода - черно на бяло бе написано MPV / който знае няма нужда да му обяснявам/ , ама в Мобиле БГ може да се търси при джипките
  • #8
    Абсолютише анонимише ( преди 11 години )
    Голяма мъка преследва ФВ винаги с новия си модел-дали да го пусне и на Шкода и на Сеат така, че хем да е различен, хем да не конглокира базовия модел.
  • #7
    до Дошо ( преди 11 години )
    По правилният въпрос е докога ти ще разнасяш зловоние?А това.че нищо не разбираш от автомобили е ясно.И до Civic на старо няма да го докараш,ха,ха,ха!
  • #6
    знаещ ( преди 11 години )
    Субару имат ли 7-местен или малък СУВ?Май не се сещам за такива.За Роувър просто не ми говори!Стара и отминала слава.Преди големите им камиони наистина бяха големи машини.Все още се движат,но бяха направени без икономии на желязо.Дизелите им бяха атмосферки и нямаха чупене.Да,но нещата се промениха и фирмата Роувър отиде в 3-та глуха заедно с колите си.Не казвам,че са лоши,но пред японките са компромис.
  • #5
    Анонимен ( преди 11 години )
    Знаещ, не си представях Субару като компромис, но ти промени представите ми, отделно си мислех че Роувърите също стават...
  • #4
    знаещ ( преди 11 години )
    Малка джипка:Сузуки Самурай,Витара или ДжимниДайхатцу Териос.7-местен:Кашкай за предимно градско или Патфайндер за по-тежки терени. А най-коравите са:Тойота ланд Крузер,Нисан Патрол и Мицубиши Паджеро.Всичко останало е компромис,а покупката на Шкода или друг *** от ВАГ е живо набутване.Хората реват от тази компания.
fallback
Последни