IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Скандал с името на флагмана на Kia

Китайци извадиха съдебна забрана за използване на названието Quoris

Скандал с името на флагмана на Kia

Китайската компания Qoros успя да извади съдебна заповед, която забранява на Kia да използва името Quoris в Западна Европа. Корейският концерн кръсти така новия си флагман, чието име обаче се приближава до това на китайския производител.

Скандал с името на флагмана на Kia

От Kia реагираха незабавно, като обявиха, че в плановете им не влиза продажба на модела в държавите от ЕС. В Южна Корея автомобилът е известен като К9. Той е построен на платформата на Hyundai Equus и бе показан на изложението в Москва през лятото. Моделът се предлага с 3.8 литров бензинов мотор с мощност 290 к.с., като продажбите му в Русия ще започнат през пролетта на 2013 г.

По това време ще видим и първият модел – седан със средни размери, на компанията Qoros, която е създадена през 2007 г. в рамкине на сътрудничеството между китайския автомобилен производител Chery и израелския холдинг Israel Corporation. Новата фирма смята да произвежда качествени автомобили за европейския пазар, като за целта нае бивши инженери на BMW и Volkswagen.

Машините ще се продават и в Китгай, като от Qoros се надяват още през първата година да достигнат резултат от 150 000 бройки.

Тагове: quoris qoros
0 от 500