fallback

Откраднаха състезателно Ferrari

Уникалната машина изчезна от паркинг пред хотел в Англия

Дори автомобилите, които не са предназначени за обществените пътища, стават обект на кражби. Нещо подобно се случи в малкото английско градче Хазасет, близо до Норфолк.От паркинга на хотел Farm Park бе откраднато Ferrari 430 Scuderia GT3 на отбора Predator CCTV Racing. Състезателният болид под номер 12 участва в британския шампионат Avon Tyres British GT Championship. Машината е изчезнала към 8.30 вечерта в събота, а в неделя е трябвало да вземе участие в състезание на пистата край Снетертън.Полицията разследва инцидента и вече има някакви насоки, тъй като кражбата е била заснета от охранителните камери на хотела. Престъпниците са успели да повредят устройството, блокиращо движението на платформата, на която е бил поставен автомобилът. След това са я закачили за пикап и са потеглили.Според разследващите, крадците не са знаели какво отмъкват, тъй като платформата е затворена и не си вижда какво има вътре. Подобен автомобил няма как да бъде продаден, така че полицията вярва, че скоро ще бъде открит изоставен някъде.За сведение, Ferrari 430 GT3 разполага с 4.3 литров V8 двигател с мощност 550 к.с., при който съотношението между мощност и тегло е равно на 2.6 кг на 1 к.с.

Тагове: ferrari 430 scuderia gt3
fallback
  • #3
    до Xperia ( преди 11 години )
    Подобни коли не се крадат случайно... Най-малкото точно заради това което казваш - няма как да не са знаели за състезанието на следващия ден, са имали доста точна представа какво има на платформата.
  • #2
    !!! ( преди 11 години )
    Най-вероятно вече пътува на кораб към Близкия или Средния Изток, така че едва ли ще го открият...
  • #1
    XperiA ( преди 11 години )
    "Според разследващите, крадците не са знаели какво отмъкват, тъй като платформата е затворена и не си вижда какво има вътре."Тези са същински тикви като нашите...!Значи малко градче, следващия ден е състезанието и подяволите никои няма да чуе за тимовете, че от предния ден ще са в градчето..превозващите платформи нямат стикер с отборите и спонсорите, сигурно медиите изобщо не са отразявали предстоящото събитие...тц тц ти у селото си да не знаеш, че има панаир...
fallback
Последни