fallback

Peugeot Sport извади заместник на 207 Super 2000

Моделът Type R5 разполага с 280 к.с. и ще участва в състезания още догодина

След модификацията 208 R2, Peugeot Sport представя следващата спортна версия на 208 - Type R5. Тя ще замести досегашната 207 Super 2000, като премиерата и е насрочена за предстоящото международно изложение в Париж. 208 Type R5 ще започне да се продава през втората половина на 2013 г.Версията 208 Type R5 ще използва целия опит на Peugeot в областта на спорта. Ръководител на проекта е Бертран Вала, който отговаряше и за разработката на 207 S2000.Категория R5 включва автомобили от група А, производни на сериен модел, който трябва да бъде произведен в най-малко 25 000 екземпляра. Тя ще бъде лансирана от Международната автомобилна федерация (FIA) през 2013 г. и една от основните й цели е значително намаляване на разходите. Техническият правилник ще повтаря в голяма степен този за S2000 - 4 задвижващи колела, секвенциална 5-степенна скоростна кутия и минимално тегло от 1200 кг (подобно на това за колите от WRC).Автомобилът ще бъде с нов двигател – досегашния 2.0 литров атмосферен мотор е заместен от 1.6 литров с турбо. Той е на основата на познания 1.6 литров ТНР и разполага с 280 к.с. Цената на автомобила ще стартира от 180 000 евро без ДДС.

fallback
  • #4
    Анонимен ( преди 12 години )
    тойота е излязла преди 10тина години, а субару след близо 20 години участие и доста добра реклама си им беше време да спрат да наливат пари в спорта и да започнат да жънат печалби от това
  • #3
    бавареца ( преди 12 години )
    прав е Бъчваря - тоя спорт е в криза - щом излезнаха тойота и субару и не се връщат. дано влезе и ВАГ и да се върнат славните японски бегачки. а за излъчването - по платени канали се излъчва доста добре - има камери в колите, хеликоптери ... - само да си платиш и гледай.
  • #2
    Анонимен ( преди 12 години )
    не бих казал, че рали спорта е в нещо като криза- има два силни шампионата (wrc и irc), които се развиват и много регионални, просто формата на ралитата ги прави трудни за излъчване директно като пистовите състезания и това създава илюзията, че нищо не се случва (поне в държави като българия, където ако не си мерим бегачките (***) рамо до рамо не се състезаваме)
  • #1
    бъчваря ( преди 12 години )
    Това да се чува. Колкото повече новости и производители, толкова по-добре за тоя чудесен спорт, който в момента изживява незаслужен упадък. Вместо това са се навъдили 1000 формули, които никой не гледа.
fallback
Последни