fallback

Lincoln готви първи компактен модел

Автомобилът ще бъде показан през ноември

Компанията Lincoln планира да покаже първия си сериен компактен автомобил по време на международното изложение в Лос Анджелис през ноември. В случая най-вероятно става дума за доработка на концептуалния Lincoln Concept C (на снимката), който бе показан през 2009 г.„Ние винаги открито сме говорили за плановете си разработка на модел от сегмента на компактните автомобили и сега сме готови да предприемем тази крачка – коментира един от шефовте на Lincoln Тимъти Елиът. – Постепенно разширяваме нашата моделна гама, за да можем да привлечем нови клиенти. И през 2015 г. трябва да бъдем напълно готови с нова гама, в която ще бъде и първият в историята на компанията автомобил от С-сегмента”.По-рано се очакваше, че компактният Lincoln ще бъде построен на базата на Ford Focus и ще получи името MKC, но в края на миналата година се оказа, че компанията временно спира разработката на подобна машина, тъй като нейната поява на пазара ще окаже негативно влияние върху продажбите на средноразмерния Lincoln MKZ.Първият прототип на компактен хечбек - Lincoln Concept C, бе снабден с бензинов турбо-мотор EcoBoost с обем 1.6 литра и мощност 180 к.с. Машината разполага с 6-степенна роботизирана скоростна кутия PowerShift с двойно сцепление. 

Тагове: lincoln concept c
fallback
  • #4
    бъчваря ( преди 12 години )
    Нали все са ви трън в очите заради липсата на премиум изработка? Ами ето ти премиум. Дано да дойдат и в Европа с тая марка, каквито слухове имаше миналата година.
  • #3
    бъчваря ( преди 12 години )
    Първия, я се осъзнай малко за какво и кого говориш. Форд притежава само Линкълн, докато конглокенцията има един милион марки. Форд има една единствена луксозна марка и то в Щатите. Сега направи сметка колко луксозни марки има Фолксваген, колко и какви автомобили произвеждат Мерцедес и БМВ, колко марки и модели имат Нисан, Тойота...ще ти подскажа. Lexus, Infiniti, A1, A3, A-klas B-klas, 1-ва серия, 2-ра серия, амнайста серия...Защо Форд да не направи 2-3 луксозни модела?
  • #2
    Striker ( преди 12 години )
    Има нещо вярно в това, което казваш. Но в последните 5-10 години Форд се научиха и дръпнаха много. Ако е за въпрос, то и ВАГ не са цвете - Я виж какво направиха с Порше, че сега Бентли и Ламбо са на път. Резил.
  • #1
    Анонимен ( преди 12 години )
    О,не,на къде отива този свят щом Линкълн започват да правят компактни автомобили.Абе тези от Форд луди ли са.Май това е поредната марка на която ще и таковат майката.За пореден път се убеждавам,че Форд са *** и политиката им е не да развиват,а да скапват.Все едно Ролс-Ройс да почнат и те да правят компактни автомобили.Баси гаврата.Дори по-лошо,за хАмериканците тази марка е символ на президентски автомобил.Само много богатите в САЩ карат от тази марка.
fallback
Последни