fallback

Изтеглят китайки коли заради азбест

23 000 автомобила на Great Wall и Chery ще бъдат изтеглени от пазара на Австралия

Общо 23 000 нови автомобила, произведени от китайските автомобилни компании Great Wall Motor и Chery Automobile, ще бъдат изтеглени от пазара на Австралия. Причината е, че в частите им, сред които уплътнения на двигателя и изпускателната система, е открит азбест. Азбестът е канцерогенен материал, който е забранен в 55 страни, включително държавите от ЕС. Доказано е, че той може да причини рак и респираторни заболявания, като според статистиката на Световната здравна организация годишно умират над 100 000 души от свързани с азбеста болести. От най-големият производител на автомобили в Китай Great Wall Motor, който има завод и в България, заявиха, че става дума за грешна партида части, които не е трябвало да бъдат монтирани на автомобили за износ. Подобни случаи с автомобили за европейския пазар не са открити. Източник: Bloomberg

Тагове: great wall chery
fallback
  • #9
    бб ( преди 11 години )
    Щом другите са ***, явно ти ще да си от умните. Хайде тогава да ни обясниш какво значи "канцерогенен"! Според теб може би е нещо, което като го пипнеш и опъваш петалите моменталически? Сигурно и филмче по Дискавъри си гледал. Чул си някъде че е опасен. Я пак прочети поста ми!
  • #8
    Анонимен ( преди 11 години )
    *** 66 , азбестс е канцерогенен.
  • #7
    джо ( преди 11 години )
    БГ колите се правят според европейското законодатество и са типово одобрени от ЕС. Нашият завод няма нищо общо, то едно хубаво нещо да имаме не е нужно да го оплюваме.
  • #6
    Иван ( преди 11 години )
    Изтеглят китайки коли заради азбест========================================Ще си оправим ли заглавието ? Във всички сайтове ли на тази медия работят некадърници ?
  • #5
    Литекс Моторс ( преди 11 години )
    Споко всичко е под контрол - политика на фирмата да намали населението в Китай и в световен мащаб,колкото повече продадени автомобили толкова повече жертви !!!
  • #4
    бб ( преди 11 години )
    Абе вие в кой клас сте, деца!? Вие азбест не сте ли виждали? Много добър огнеупорен изолационен материал, гъвкав при това. Аз съм виждал, държал и използвал азбест. Имаше преди време азбестово въже, ползвали сме го за уплътнение при свръзките на ауспуха на моторите. Нямам нито рак, нито респираторно заболяване. Другите които са го ползвали и познавам също нямат. За какъв уран говорите!? Абсолютно несъвместими неща.
  • #3
    Анонимен ( преди 11 години )
    Частите за износ са без азбест, а тези за вътрешния пазар са от азбест, уран, диметилфумарат, нонилфенол етоксилат и формалдехид. Китайците ги ядат за закуска тех
  • #2
    Анонимен ( преди 11 години )
    emi te tezi kenefi kak ste sa bez pari, ako sa napraveni ot dobri materiali...
  • #1
    за Витков! ( преди 11 години )
    Значи на китайците азбеста не им пречи! Има китаец, има проблем няма китаец, няма проблем!
fallback
Последни