IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Видео от рекордното постижение на Pikes Peak Hill Climb

Както и най-зрелищната катастрофа (Видео)

Видео от рекордното постижение на Pikes Peak Hill Climb

От щаба на Райс Милън разпространиха видео материал от рекордното постижение на пилота на тазгодишното състезание Pikes Peak Hill Climb. Видеата са две и предлагат две гледни точки на 19.99 километрово трасе, имащо 156 завоя.

Припомняме, че Милън, който освен рали-пилот е и дрифт състезател, премина през изцяло асфалтираното трасе (през предишните години имаше участъци макадам), за 9 минути и 46.16 секунди. Така той и неговия Hyundai Genesis Coupe, разполагащ с V6 мотор с мощност 700 к.с., подобриха постижението на Нобухиро Таджима-Чудовището от миналата година.





Pikes Peak Hill Climb се прави всяка година, а първата такава надпревара се е състояла преди 95 години. Състезанието започва от височина 2 862 метра и финишира на височина 4 301 метра в планината Pikes Peak в САЩ. Състезанието е голямо предизвикателство и за водачите и за машините, чиято мощност пада заради разредения въздух с 30%.

Предизвикателство са и редуващите се дълги прави и остри, необезопасени завой. В това рали миг невнимание може да коства всичко. Пример за това са дебютантите Джеръми Фоули (пилот) и Юрий Кузнецов (навигатор), които спечелиха приза за най-зрелищна катастрофа. Те влизат с прекалено висока скорост в един ляв завой, тяхното Evo 8 поднася и пада в пропастта. Следват няколко преобръщания и удари в скали. Двамата имат късмет и излизат от смачканата кола без сериозни наранявания.

Тагове: pikes peak
0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Fenix ( преди 11 години )
    A бе като го гледам тоя как се търкаля надолу баба ти по-добре да не се пробва ;))Всъшност и в ралитата има стартове на асвалт, а в случая тесния път и това, че не е обезопасен вдига адреналина.
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Pif ( преди 11 години )
    9 минути и 46.16 секунди ?!?а видеото е 2 и нещо :)
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    До минаващия ( преди 11 години )
    Тва е истинско изкачване. Тия измишльотини на тоя асфалт и баба ми го знае. Всичко е реклама вече.
  • #1
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Случайно минаващ ( преди 11 години )
    Ето това е интересно и вълнуващо изкачване с много добр видео, не това което са пуснали от Хюндай ...https://***.youtube.com/watch?v=siKlrTF9Baw