fallback

Без ABS на пешеходна пътека

Вижте как се спира автомобил без системи за сигурност

При днешните коли, при аварийна ситуация на пътя, просто трябва да натиснете спирачките, като в същото време може дори да си позволите да въртите волана, за да избегнете препятствието. Системите в колите вече са толкова напред, че могат даже сами да спрат автомобила при опасност. Ако обаче карате стара кола трябва винаги да сте нащрек, а и да знаете как да я овладеете при критични ситуации. При много от тези машини, когато гумите блокират, тъй като система ABS липсва, колата тръгва да се носи на една страна. В такива случаи трябва да пуснете спирачката, да насочите автомобила, и след това пак да опитате да спрете. В много случаи това действие се повтаря многократно, докато гумите (предимно стари) успят да я заковат на място. Ето един такъв случай, в който разсеян шофьор на Лада Самара (ВАЗ 21099) показва как се действа при аварийна ситуация.

Тагове:
fallback
  • #23
    vel_co ( преди 11 години )
    А,това за камерите не го знаех,но обяснява доброто заснемане. Абе,казвам си,кой ще си играе да снима без причина как Лада се движи по руска улица:)))Но,както каза някой,тази *** заслужава да бъде сгазена!
  • #22
    Веско ( преди 11 години )
    Типичен представител на руските *** на пътя !!!Каране с превишена скорост в градски условия и даже ускори *** преди да стане проблема.Това трябва да видите в клипа какво коментирате незнам, защото човека пресичащ на ЗЕБРА можеше да бъде УБИТ !!!
  • #21
    Стенли ( преди 11 години )
    Тези камери се използват масово от шофьорите в Русия. Наричат се видео регистратори и представляват стационарни камери, поставени в колите, които записват случващото се на пътя. С въпросните камери руските шофьори се борят с корупцията на пътя, като могат да представят фактите при ПТП например.
  • #20
    ( преди 11 години )
    Глупости! Този шофьор въобще нямаше нужда да върти волана. Само трабваше да спира като се движи по права линия. Или от паниката завъртя волана или дръпна ръчната спирачка. В миналото съм карал коли без АБС, спират със свирене на гуми и стабилно ако караш право напред. Това занасяне беше напълно излишно и въобще подобен клип представен като новина е подигравка!Пешеходката освободи пролука за колата. Ако завие надясно блъска колите, наляво блъска нея.
  • #19
    vel_co ( преди 11 години )
    На някой да му хрумва,че това е режисиран клип,сниман с нещо далеч по-добро от телефон или някаква мобилна камера? От братушките очаквам вече всичко.
  • #18
    Мен ( преди 11 години )
    Пич, няма никаква вероятност да й е светнало зелено на тая ***, тъй като при светването на жълтото тя беше по средата на улицата. Тая си заслужаваше да бъде блъсната! Респект за шофера!
  • #17
    Анонимен ( преди 11 години )
    Явно никой не забеляза, че има светофар , който в момента на преминаване на ладата светва от зелено в жълто. Има лека вероятност горе долу по това време да е светнало зелено за пешеходката и тя да се е изтреляла , но не ми се вярва ! В случая шофьора няма никаква вина и тя е се е стрелнала при оказан забранителен сигнал ,ама кой ти ги гледа !
  • #16
    Стенли до Анонимен ( преди 11 години )
    Защо да прекалявам Анонимен, защото казвам истината за реалността такава каквато е, или ти беше заедно с този в Ладата, че определи вече скоростта за бавна и безопасна та започна да обвиняваш пешеходците вече ?? Еееей това Ганьовско мислене бе, и кога ли ще се отърсим и отървем от него !!! А, Анонимен и ако не си забелязал и отдал значение все пак, за ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА-ЗЕБРА става на въпрос в случая, Ваше Височество Съдя Анонимен, дето съм прекалявал !!!!!!
  • #15
    Анонимен ( преди 11 години )
    Стенли, смятам че прекаляваш. Пешеходците нямат право да бягат по улиците, тъй като намаляват времето за реакция на шофьорите. Този с колата караше бавно, според ограниченията и реагира светкавично.
  • #14
    Стенли ( преди 11 години )
    Да си разсеян на пътя те заклеймява и означава, че си потенциален убиец на пътя !!!!!!
fallback
Последни