fallback

BMW и Toyota правят съвместно спортна кола

"Такава машина ще развълнува целия автомобилен свят"

BMW и Toyota ще разширят сферата си на сътрудничество, стана ясно след като шефовете на двата концерна подписаха меморандум за взаимопомощ. Според документа компаниите ще си сътрудничат в 4 области, като сред тях е и разработката на спортни автомобили.Документът бе подписан от Норберт Райтхофер и Акио Тойода в щаб-квартирата на BMW в Мюнхен. Съгласно него BMW и Toyota ще работят съвместно за намаляването на теглото на автомобилите, разработването на електрически двигатели и технологии с използването на водородни горивни клетки, както и за направата на нова архитектура за спортен автомобил."Ръководствата и на двете компании споделят еднакви възгледи за стратегическото развитие на производството на автомобили и този меморандум е напълно логично стъпка напред", заяви Райтхофер. А Тойода допълни: "Двете марки изпитват огромно уважение една към друга и това си личи от факта, че подписаха съглашение само 6 месеца, след като се договориха за съвместни изследвания в областта на литиево-йонните технологии".Този договор бе подписан през декември 2011 г. Според него баварците ще снабдяват Toyota със свои дизелови двигатели, а японците ще помагат на BMW с хибридни технологии. През март тази година двата гиганта се разбраха и за съвместна разработка на акумулатори.От всичко това най-голям интерес предизвика именно бъдещата спортна кола, дело на BMW и Toyota. Засега подробности за нея не се разкриват, но Акио Тойода бе достатъчно точен: "Такава машина ще развълнува целия автомобилен свят".

Тагове: bmw toyota
fallback
  • #30
    Almodovar ( преди 11 години )
    БМВ видяха че сами не могат да направят i3 и i8 и решиха да си напазаруват технологиите. Хитро.
  • #29
    пропов ( преди 11 години )
    Абе много *** са писали тук.БМВ са признати от всякакви гилдии на специалисти в бранша-инженери,журналисти,икономисти,състезатели....и БМВ постигат това сами.Не всичко на готово от татко...хахаха,а сещате ли се за кой татко става дума?Ами на Ауди татко му ;)
  • #28
    А U D I A8 W12 ( преди 11 години )
    Само керамиките на колата ми струват 10 пъти повече от бараките на 90 % от хейтърчетата тук.
  • #27
    Анонимен ( преди 11 години )
    Кокошку, ти къде с тия Аудита? Те още не са се научили да завиват, ти за спортни коли ги броиш. Ха-ха-ха!
  • #26
    Анонимен ( преди 11 години )
    Кой точно модел на БМВ е спортен че не се сещам? 3-тоновите хипопотами Х5М и Х6М ли? Или пък турбо-лагавите М5 и М6 дето са по 2 тона. Единствено М3 се доближава до спортните автомобили, но да не забравяме че е доработено шаси на бюджетен модел. За сравнение с Lexus LFA е абсурдно да се говори.
  • #25
    Котоошу ( преди 11 години )
    Ето така АУДИ става номер 1 , жалко за Емфиетата , Трътките ще ги унищожат, кой ще си купи БМФ/ТРЪТКА/, купуваш БМФ, караш еднодневка.
  • #24
    бъчваря ( преди 11 години )
    БМВ са тежки и бавни каруци струващи много пари.Предназначени са предимно за комплексари,които искат да се покажат пред другите каква кола имат.Викат им също така летни коли,защото зимата ха си излязал,ха си останал някъде по пътя.Като падне малко снежец и всички БМВ рацери се изпокриват някъде на топло и чакат да се запролети.Ето сега е топло времето и са много отворени.Били най-добре в мощност/разход/тегло.Трябва наистина да си много болен фен,за да кажеш подобна глупост.
  • #23
    бъчваря ( преди 11 години )
    Извинявай Анонимко,ама ти да не четеш някакво специално издание на Ауто Билд където БМВ да са на 1-во място в класацията по надеждност.Я кажи кой е този брой!Също така кажи какви спортни автомобили имат БМВ!Ама не ми говори за някакви си М-серии,защото това са всичко друго,но не и спортни автомобили.Това са обикновени сериини автомобили,които са доработени.Нарича се тунинг.Така,че чакам да чуя спортен автомобил на БМВ и кое списание на Ауто Билд ги е класирало на 1-во място по надеждност.
  • #22
    Анонимен ( преди 11 години )
    факт е че правят най-добрите двигатели съотношение мощност/разход/теглоБате това е факт само в твоето въображение.Особено мощност/разход........айде спри се
  • #21
    Анонимен ( преди 11 години )
    Болни сте!!!! Честно, някой сте за доктор.....изкривявате реалноста.Това е все едно да обясниш на канибал ,че не е нормално да яде човешко месо-нито ще ти повярва, нито ще те послуша....Същото е да твърдиш ,че Бмв нямат спортни коли и че Бмв са зле,при условие че втора година ги обявяват за най-скъпата автомобилна марка.....С такива хора е по-добре да не се спори-Просто кимай със съжаление.
fallback
Последни