fallback

Петър Ценков ще участва в рали “Дакар” 2013 с Opel Antara

Автомобилът вече премина 1000 км тестове на военен полигон в Унгария

Петър Ценков ще участва в рали Дакар 2013 със специално подготвен състезателен автомобил Opel Antara RR. Навигатор на Ценков ще е един от най-опитните в спорта - Иван Маринов. Също така, в един отбор с българския тим ще бъде чилиецът Раул Даниньо, на когото ще помага Хавиер Бланко. Състезателните машини Opel Antara са проектирани и създадени от известния унгарски състезател и конструктор Балаш Жалай, който е и представител на рали "Дакар" за Източна Европа. Миналата седмица състезателите на Rallyraid.bg бяха на тестове в Унгария, на специален военен полигон. По време на тестовете бяха изминати над 1000 км и бяха направени много важни и необходими настройки. Автомобилите и резервните части за сезона вече са закупени и по този начин е осигурено участието на три важни състезания през сезона Silk Way Rally, Balkan Breslau Rally и рали "Мароко". Безспорно връх на сезона е участието на рали "Дакар 2013", където трябва да се прояви натрупаният опит от състезателите и механиците. Интернационалният тим ще бъде ръководен от Мартин Марков, а сервизният камион ще бъде управляван от механика Христо Николов.

Тагове:
fallback
  • #6
    Ime ( преди 11 години )
    Не важи. Това е модифициран Range Rover Sport, създаден специално за Дакар. Инфото в гоогле е безплатно, да знаеш.
  • #5
    me ( преди 11 години )
    да кажем Bowler Wildcat
  • #4
    Ime ( преди 11 години )
    "...защото колите които могат да се справят с Дакар без тежки модификации се броят на пръсти...."Иха, я ми изброй /!/ поне един...
  • #3
    GMC ( преди 11 години )
    УСПЕХ!
  • #2
    xax ( преди 11 години )
    exee bravo super kolata hi4 ne me kefi oba4e kat gledam snimkite adski se e polu4ilo bravo
  • #1
    kk ( преди 11 години )
    Тоя Опел няма нищо общо с другия който продават в магазина (освен името и някои декоративни елементи). Но това разбира се не е учудващо, защото колите които могат да се справят с Дакар без тежки модификации се броят на пръсти.
fallback
Последни