fallback

Превозното средство, което спаси човешки живот

Citroen 2CV се превърна от автомобил в мотоциклет

Представете си следната ситуация - пътувате сам из пустинята в Африка с автомобил, но той се чупи. Имате достатъчно вода и храна, но най-близкото селище е на стотина километра. Нямате GSM, интернет и всякаква друга връзка с цивилизацията. Какво правите в такъв случай?Отговор на този въпрос може да даде французинът Емил Лерей, чиято история наскоро бе припомнена от медиите в родината му. През 1993 г. той предприема пътешествие из Африка със специално приготвен автомобил Citroen 2CV. След няколко дни обикаляне из пустинята колата се чупи, при това сериозно - извън строя са полуоска и цялата кормилна система. Авантюристът се оказва сам насред пустошта на близо 100 км. от най-близкото населено място.Нормален човек би се отчаял от подобна ситуация, но не и Лерей. Той има достатъчен запас от храна и вода, за да изкара поне 10 дни. Затова и започва ремонт на автомобила си, който обаче се оказва невъзможен. Това не отчайва французинът и той превръща 2CV в мотоциклет. Без да има някакви специални умения на механик, Емил използва подръчните му инструменти и успява за 10 дни от Citroen-а си да направи напълно ново превозно средство, с което да се измъкне от пустинята. 

Тагове: citroen 2cv
fallback
  • #29
    Анонимен ( преди 11 години )
    Защо си станал с ду..то на горе?Резнаха ли те?
  • #28
    Анонимен ( преди 11 години )
    "Kакво беше нарушениета ми?Моля за отговор от редакцията!" ne si im simpatichen :D - srtanali sa s guza nagore
  • #27
    reventon ( преди 11 години )
    izumitelno
  • #26
    Анонимен ( преди 11 години )
    Kакво беше нарушениета ми?Моля за отговор от редакцията!
  • #25
    Ime ( преди 11 години )
    За останалите- пичове, излезте от тесните прострнства на мозъчната си кутия. Прочетете "Да прекосиш Африка" на Соня и Александър Пусен. Семейство французи, които прекосяват пеш цяла Африка в продължение на 3 години и нещо. Пеш. Редовно изминават, въпреки жегите, 40/60км дневно.Киро кога минеш 100км за 15/20 часа без продължителна, специална подготовка /и то през пустнята/ ела ми се обади.
  • #24
    Анонимен ( преди 11 години )
    Като гледам 1а снимка си е чис *** който търси известност.Като Азис,ама пак е ***!
  • #23
    Анонимен ( преди 11 години )
    Спасил живот?! Счупил се е и е трябвало да се преправя. Аз това бих го нарекъл опит за отнемане на живот, а не спасяване на живот. Колата, която ще ти спаси живота вобще не се чупи.
  • #22
    Българин ( преди 11 години )
    Големи разсъждения,големи приказки,големи съвети,големи коментари. Какво ли не прави човешката воля за живот! Браво на този човек! А на "знаещите" и на "съветниците" пожелавам да им се случи същото в Сахара, та да разберем дали не са се накензали от паника и безсилие...НЕЩАСТНИЦИ !!!
  • #21
    киро666 ( преди 11 години )
    Или са били доста повече от 100 километра или акъла му бяга на този човек. 100 километра се минават за 15-20 часа на един път.
  • #20
    Става ( преди 11 години )
    OТ всеки Ситроен става мотоциклет!И нищо друго!
fallback
Последни