fallback

Datsun поглежда към миналото

Японците ще залагат на историческото си наследство при възраждане на марката

Компанията Nissan неотдавна обяви, че смята да възроди Datsun, като автомобилите с тази марка ще бъдат насочени към пазарите в Индия, Индонезия и Русия. Директорът на подразделението Nissan-East Франсо Гупил де Буйе дори посочи срокове за това – началото на 2014 г.Главният дизайнер на Nissan Широ Накамура даде разяснения на какво ще заложи Datsun в опита си да спечели клиенти.  Японецът разсея надеждите на тези, които се надяваха да видят възраждане на легендарните модели на Datsun – купето 240Z или роудстъра Fairlady.„На първо време ще пуснем два нови модела, които ще се появат през 2014 г. – обясни Накамура пред изданието CarAdvice. – Дизайнерите и конструкторите на тези коли ще черпят вдъхновение от моделите на Datsun от началото и средата на ХХ век. Сега ситуацията на пазарите в Азия е сходна със случилото се именно през този период. И затова смятаме да се върнем към това, което сме правили пред 70 години”.Очакванията са един от новите модели да бъде създаден на базата на пуснатия в производство през 1957 г. Datsun 110 (на снимката). Той ще бъде с двигател с обем 0.8 литра, а производството му може да бъде насочено към завода на Nissan в Русия.„Колата трябва да отговаря на принципите на Nissan – надеждна, привлекателна и вдъхваща доверие”  , каза още Накамура.

Тагове: datsun
fallback
  • #4
    Ime ( преди 12 години )
    "Японското автомобилостроене в зародиша си"Рядко тъпо твърдение...
  • #3
    шофьора ( преди 12 години )
    С изключение на Шкода другите са дъщерни на фиат и фолксваген Японското автомобилостроене в зародиша си и досега повтаря водещите европейски фирмино произвежда евтини и ниско технологични автомобили които продава в азия където няма инфроструктура за модерни коли.
  • #2
    Анонимен ( преди 12 години )
    и коя марка е нова ... сеат .. шкода .. дачия ??още преди да се родиш ги е имало тия марки и ако добре се менаджерства с тях ще ги има още толкова
  • #1
    110 ( преди 12 години )
    Несъмнено много правилна стъпка, доказала се в последните години - вижте само Шкода, Сеат, Дачия. Даже се чудя защо и Тойота не измислиха нова марка за евтини автомобили предно поколение.
fallback
Последни