fallback

Най-новото, най-мощното, най-бързото

Ferrari F12 Berlinetta буквално взриви Женева.

Безспорно най-голям интерес на тазгодишното изложение в Женева предизвика новия флагман на Скудерията. Той носи името F12 Berlinetta и e най-бързото и най-мощно някога произвеждано Ferrari.Под капака му е поставен V12 двигател с обем 6.3-литра, който генерира мощност от 740 к.с. и максимален въртящ момент от 690 Нм, цели 80% от който е наличен още при 2500 об/мин. Двигателят е атмосферен, развърта се до 8700 об/мин и гарантира ускорение от място до 100 км/час за нищожните 3.1 секунди и от място до 200 км/час за 8.5 секунди.От Ferrari обявиха, че F12 Berlinetta преминава през трасето на домашната писта Фиорано за точно 1 минута и 23 секунди, което не е постигано от нито един друг модел на италианската спортна марка. Новия флагман на Ferrari е способен да развива скорост от над 340 км/час.Освен най-бърз и най-мощен, новият модел и е доста икономичен, както се има предвид на какво е способен. Той, както вече съобщихме, показва с 10% по-нисък разход на гориво от Ferrari 599. Средното потребление на F12 Berlinetta е 15 л/ 100 км, а вредните емисии - 350 г/км. Стойностите се отнасят за версиите с опционална старт / стоп система.Размерите на Ferrari F12 Berlinetta са - дължина: 4618 мм, широчина: 1942 мм и височина: 1273 мм. Това означава, че противно на тенденциите новият модел е по-малък от този който замества. F12 Berlinetta е с 47 мм по-къс, с 20 мм по-тесен и с 63 мм по-нисък от 599. Междуосието също е по-малко, но от Ferrari все още не са съобщили точните стойности.Двигателят, таблото и седалките също са разположени по-ниско, отколкото при Ferrari 599, благодарение на което колата има по-нисък център на тежестта. Разпределението на масите е в съотношение 46 / 54 (преден / заден мост), за сметка на съотношението 47 / 53 при 599.Шасито на новото Ferrari F12 Berlinetta е изцяло изградено от алуминий, а купето - от 12 различни вида сплави. Това е довело до редуциране на теглото с 20%, спрямо предходния модел, сочи информацията от Ferrari. Така F12 Berlinetta тежи точно 1525 килограма или със 70 килограма по-малко от 599. Работено е усилено и по аеродинамиката, като е постигнат коефициент на въздушно съпротивление 0.299.Цените на Ferrari F12 Berlinetta все още не са съобщени, но очакванията са за суми от около £250,000. Повече подробности за модела ще разберем в началото на следващата седмица, когато ще се състои премиерата му в Женева.

Тагове: ferrari f12 berlinetta
fallback
  • #29
    thegangstagentle ( преди 12 години )
    Е, аз ще му намеря снимка, дето да се вижда отпред и само едната врата, но ще ти пратя видео, 3d ако искаш.
  • #28
    Volanadjia ( преди 12 години )
    Един въпрос към админите. Момчета колко пари искате да баннете името Дошо под всички варианти на изписване и периодично да блокирате ip и mac адресите на хора с този синдром??? Честно можем да ви съберем голяма сума, а пък ако никой не се включи я давам сам.
  • #27
    do Boi ( преди 12 години )
    -"Ako tuka ima 4asten samolet, bih go nael da izliti, i da po4vam da litia"!!!
  • #26
    Анонимен ( преди 12 години )
    Thegangstagentle,az 6te otvoria drugata vrata.
  • #25
    бои ( преди 12 години )
    Аз съм доста спокоен човек.Не съм конфликтна личност,но като чета в този сайт откачам от тая тъпотия в коментарите.От днес срещна ли *** с самочуствие като повечете дето пишат тук ще го мачкам без нищо да ми е направил,защото когато нормалните хора ви оставят вие се самозабравяте.
  • #24
    thegangstagentle ( преди 12 години )
    Ферари, Ламбо, Кьониксег, Хенеси, Ролс и Порше правят нещата сега, а другите след две или повече години. Това е смисълът на суперколите поне за мен. А това ферари ще го отпечатам на тениска и ще я подаря на приятелката ми. Гледам нея, гледам ферарито, цомбя я и все едно отварям вратата на Ферото. Хубава вечер.
  • #23
    Cenitell ( преди 12 години )
    Дошо, по-по-под тебе-неволно ти отговорих като анонимен :)
  • #22
    Анонимен ( преди 12 години )
    МНОГО СЕ ЗАРАДВАХ НА НОВИНАТА,СЛЕД 150г ТОЧНО ТАЯ ЩЕ СИ КУПЯ
  • #21
    Анонимен ( преди 12 години )
    Дошо,ще го имам предвид,но и си струва опита да стимулираш към размишление (като при германчета,:) ), а не внушена обожествяване като при севернокорейчетата.:)
  • #20
    До Дошо ( преди 12 години )
    "..реалните автопроблеми са им чужди,хората просто НЕ карат коли."Ей, ***, май ти си този който се "оглежда" за Civic na N-години!*** неудачен, на какъв се правиш тук бе,комплексар смотан!Хайде най-напред си купи кола, пък тогава ми обяснявай "автопроблемите".Ти си най-нещастното недоразумение тук,а си тръгнал да даваш оценки и на производители,и на собственици.Пробвай се в някой кулинарен сайт, или за шев и кройка,или за градинарство-поне ще научиш нещо,тикво безполезна и досадна,и куха!
fallback
Последни