IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Marussia ще стартира в Австралия

Marussia показа официално новия си болид за Формула 1 – MR01.

Marussia ще стартира в Австралия

Презентацията на британско-руския тим се състоя на Силвърстоун, след което колата излезе да направи първите реални колометри по пистата. Marussia пропусна всичките предсезонни тестове до момента, защото не успя да покрие на време задължителните краш-тестове на  FIA (Международната автомобилна федерация). През миналата седмица дори имаше опасения, че тимът ще пропусне първия старт от сезона.



За първи път отборът ползва името  Marussia, което преди беше свързано с Virgin. При представянето бе обявено, че MR01 е изцяло нова кола, създадена в процес на израстване. За разлика от предишните разработки, които са правени основно с компютърни програми тук е използван различен подход.

Задвижваният от двигател Cosworth модел е дело на техническия консултант на Marussia Пат Саймъндс (бивш на Benetton/Renault). В дизайна се забелязва, че това е единствената кола, с изключение на  McLaren, която не е с грозния “стъпаловиден нос”. Това не е случайно. До края на лятото двете компании имаха интензивно сътрудничество, което се е отразило на практическата разработка. 



 Шефът на отбора Джон Бут сподели, че всички от тима са много ентусиазирани и се наслаждават на всеки миг от представянето. „Днес е първият от двата промоционални шейкдауна, с които разполагаме и двамата ни пилоти трябва да свикнат с колата, преди да застанем на старта в  Мелбърн. За нас това е много важно, тъй като пилотите ни ще могат да опознаят по-добре колата“, каза той.



Веднага след вдигането на покривалото пилотите Тимо Глок и Шарл Пик  се заеха с обиколките. Първи в кокпита седна по-опитният Глок, след което и дебютантът от Франция.

 

Тагове: f1 marussia
0 от 500