fallback

BMW с най-силен старт на годината в историята си

Компанията записа рекордни продажби за януари

BMW Group записа най-силния си резултат по продажби на автомобили за месец януари. Само за първия месец от 2012 г. компанията е доставила общо 112 163 автомобила с марките BMW, MINI и Rolls-Royce. Това е увеличение с 6.6 % в сравнение с миналата година. Тогава резултатът беше 105 193 единици. Само от марката BMW са пласирани 96 183 бройки, което е с 5.9 % повече от същия период преди 12 месеца. Очаква се тези резултати да се подобрят още през февруари, когато на пазара ще излезе и новото BMW 3-series. Старата версия на автомобила (на първата снимка) обаче също е доста търсена с 22 710 продадени бройки през януари. Това всъщност продължава да е най-продаваният модел на баварците. След него е новото BMW 1-series с 13 070 автомобила.При MINI увеличението е 11.6 %. Сега са продадени 15 768 срещу 14 125. Най-добър е резултатът - 5575 бройки на Countryman (на втората снимка), който записва скок на продажбите с 59% в сравнение с началото на 2011 г.По континенти най-голям ръст има в Азия - 25.6% или общо 36 422 продажби. В Япония и Южна Корея увеличението е 22.9 и 12.9%, а в Северна Америка - 8.2%. В Европа най-голям е скокът на продажби в Швейцария - 37.4%, в Холандия - 31.8% и в Австрия - 19%.

Тагове: mini BMW Group
fallback
  • #14
    thegangstagentle ( преди 12 години )
    Брат, ще ми направиш ли услугата да спреш да се заяждаш с мен, защото е нелепо да сравняваш годишни продажби На Лексус с месечни на Беемве. Още веднъж ще ти повторя, че нямам против японското автомобилостроене, просто не ме радват такива крайни фанатици като теб.
  • #13
    VAYK ( преди 12 години )
    Тия трайно са се настанили в сегмента на луксозните МПС! Мини при градските, РР при най-луксозните и естествено собственика БМВ :)
  • #12
    Боби ( преди 12 години )
    Браво на БМВ.
  • #11
    до thegangstagentle ( преди 12 години )
    И още - защо не се поинтересуваш да видиш какъв е процента на немските автомобили в Япония и какъв - на японските автомобили в Германия? :)
  • #10
    до thegangstagentle ( преди 12 години )
    Ти прочете ли колко са продажбите, та да се кефиш, че и в Япония продажбите растат? ОБЩО ЗА ЦЯЛА АЗИЯ (с население над 4 млрд) продажбите са 36 422. А ти коментира ли новината, че Lexus има почти 50% ръст в Европа за 2011? Ама на малка база и 1000 продадени автмобила изглеждат като голям процент ръст. Между впрочем ръста на Lexus се дължи основно на CT 200h, който се продава изключително успешно в Скандинавските страни, където дизела не толкова тачен, а и хибридите са с облекчения
  • #9
    зззззц ( преди 12 години )
    при БМВ се знае кое,кога и как.... браво само така и за напред... наздраве
  • #8
    thegangstagentle ( преди 12 години )
    Копнеех за подобна новина, за да възкликна "Ама те и в японско купували омразните ви немски каски, а?!" Няма да злобея повече, просто ще се кефя на това, че германците от Мюнхен, Инголщат и Щутгарт бачкат и жънат резултати. В резултат колите им се купуват от японци и всякакви други световни нации, защото... Ами защото очевидно не са с такова отчайващо качество, возия и дизайн, както се опитвате да ги изкарате в този сайт.
  • #7
    Най-разбиращият ( преди 12 години )
    Не става, не е продукт на ФВ Груп.
  • #6
    Continental ( преди 12 години )
    Доше галоше КурДай (*** ВЗЕЛ) ако ще и 10 пъти повече бройки да продадат няма да станат БМВ НИКОГА !!!!!!!!!
  • #5
    :D ( преди 12 години )
    Незнам колко луд трябва да си че да си купиш модел на който след 1 месец излиза facelift-а ако ще е нова поне да е последен модел :D
fallback
Последни