fallback

Mercedes-Benz показа Citan

Новият ван е насочен към търговията в града

Новият ван от Mercedes-Benz, предназначен за градска дистрибуция вече оповести името си - Citan, комбинация от латинските "city" и "titan", или титан в града.С представянето на автомобила компанията добавя още един член в семейство ванове. Редом с моделите Vario, Sprinter и Vito, Citan разширява портфолиото на лекотоварната гама в по-ниския сегмент на т.нар. малки ванове. Новият модел ще се предлага като товарен фургон, пътнически и товаропътнически в различни дължини и товароносимости.Citan ще бъде представен официално пред масова публика в края на 2012 г., като за първи път "платнището ще бъде вдигнато" по време на изложението IAA Commercial Vehicle Show в Хановер в края на септември. Официалната премиера за българския пазар се очаква в началото на 2013 г."Новият Citan е разработен и тестван съобразно всички изисквания на Mercedes-Benz. Автомобилът е изключително надежден и здрав, обединява типичните за марката характеристики като високо качество, икономичност, безопасност, отлично управление, както и висока ефективност в разхода на гориво и вредните CO2 емисии", твърдят от компанията. Както и при всеки друг автомобил от гамата лекотоварни на Mercedes-Benz от съображения за сигурност новият ван ще се предлага серийно със системата ESP.

Тагове: Mercedes-Benz citan
fallback
  • #11
    z-tag ( преди 12 години )
    Вярно е заради това,че Рено и Мерцедес имат договор с който Мерцедес предоставя мощните си двигатели за групата:Рено,Нисан,Инфинити ,а Рено дава шаситата и двигателите си за новия проект Citan.Това са трикове за постигане на по голям пазарен дял в отделните класове.Например Спринтер и Крафтар са напълно еднакви автомобили.Мерцедес са предоставили платформата на VW те слагат само техните мотори и има промяна на решетката.Друг е въпросът,чe VW e по-евтин от Мерцедеса,което обаче не го прави по лош
  • #10
    Triforce ( преди 12 години )
    Ако това, което пишеш е вярно, значи аз не съм прав и то точно от гледна точка, че уж купуваш Мерцедес, пък в крайна сметка само си купуваш емблемата :(
  • #9
    z-tag ( преди 12 години )
    Хубаво си играят да правят нови модели,но Citan ще последва съдбата на Vaneo.На никой не му е притрябвала скъпа баничарка.А защо никой не споменава,че Citan всъщност е Renaut Kango.Просто Mercedes взеха шасито и двигателите на Kango и сложиха техните ламарини,фарове и кокпит.Така че който купи това френско технологично чудо,облечено в немски расови дрежки,все едно си е дал парите на вятара.Купуваш опаковка Mercedes,а от вътре Renaut.до къде я докараха.
  • #8
    Triforce ( преди 12 години )
    Баничарка,ама Мерцедес! - супер тъпо изказване. Ще се радвам и баничарка БМВ да има. И Ауди. Що да не? Значи имаш голяма фирма и ти трябват 20 баничарки. Ако можеш да си позволиш по-скъпа марка, а в същото време шофьорите не са пълни ***, по-скъпата марка ще е в пъти по-добра инвестиция, както и да го погледнеш!В региона на Стара Загора беше пълно с А-класи на "Кълвача газ".
  • #7
    Учтивият Лос ( преди 12 години )
    С кои клиенти се подиграват? С тия дето карат стълба на тавана, 2 куфара с инструменти, бормашина, бензинова резачка и електрожен в багажника ли? Не мисля, че се подиграват с тях. Дано да има повече такива баничарки в бг :)
  • #6
    Анонимен ( преди 12 години )
    Отпред не е зле, но отстрани и отзад е 100% Рено! Нищо общо няма с актуалния дизайн на марката. Таблото също е като на всеки друг ван/баничарка.. Подиграват се с клиентите.
  • #5
    Joe ( преди 12 години )
    super si e:)
  • #4
    :D ( преди 12 години )
    Баничарка за 100к лв.
  • #3
    AW ( преди 12 години )
    Какво значи луксозна марка?!?! Мерцедес произвежда самосвали, бетоновози, камиони, автобуси и т.н., какво лошо има в това да пуснат подобен автомобил като Citan?!?
  • #2
    Анонимен ( преди 12 години )
    Баничарка,ама Мерцедес!Лошо,нема,ама от луксозна марка все повече заприличват на ширпотреба.
fallback
Последни