IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla приключва с Roadster

Специалната серия ще се казва Final Edition и ще от 15 автомобила

Tesla приключва с Roadster


Калифорнийската компания Tesla, известна със своите електрически суперавтомобили, приключва с производството на модела Roadster. Американците ще пуснат специална серия, наречена Final Edition, която ще се състои от 15 бройки. Те ще се продават в Северна Америка, Европа и Азия (по 5 екземпляра на континент).

Технически машините по нищо не се отличават от стандартния модел. Единственото различно при тях е външния вид – боядисани са в червено и черно. Лимитираната серия е в два варианта - Roadster и Roadster Sport (на снимката). Под капака на всеки от тях има електромотор с мощност 288 к.с., но при версията Sport той е с по-голям въртящ момент. Благодарение на това автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч. за 3.7 сек. Максималната скорост е ограничена по електронен път до 200 км/ч., а пробегът на машината при напълно заредени батерии е 390 км. За тяхното зареждане от мрежа с напрежение 240 волта са нужни 3.5 ч.

Това поколение на Tesla Roadster се продава от 2008 г., като до момента са произведени 2600 машини. Следващата версия на автомобила трябва да се появи през 2013 г. Различното при нея е, че ще бъде на нова платформа. Сега автомобилът използва шасито на Lotus Elise, но Tesla планира да направи свое собствено. На него ще се правят следващото поколение на седана Model S и кросоувъра Model X.

Тагове: tesla roadster final edition
0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    аха отвътре е ужас дори като видя ключа за фаровете все едно е произведен в някакво соц. предприятие преди 30 години.
  • #2
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Интериорния им дизайнер е за уволнение. Като се сетя че от Тесла правеха демонстрация как 7 човека се побират в колата, като бяха набутали хора в багажника и под предния капак а сега като гледам снимките отвътре и се втрещих, като изключим интериора, който прилича повече на направи си сам, сякаш собственика сам си е направил интериора в гаража си. По странно ми е от какъв зор са изяли толкова място с тия дебели прагове покрай вратите отвътре а наврели седалките една до друга и станало теснотия.
  • #1
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    auuu interiora e tolkova durven, dobre che e volana na Porsche che da opravi malko neshtata...